Vége is a kánikulának? Ekkor jön az enyhülés

Azért ne vedd elő a pulóvert a szekrényből.

Tomboló nyár szombaton...

Minden értelemben tombolni fog a nyár a hétvégén. Az előrejelzések szerint szombaton épp csak néhány lenge fátyol- és gomolyfelhő díszíti majd az eget. Szerencsésebb helyeken jöhet ugyan hirtelen kialakult zápor, zivatar, ezek közelében és a Dunántúl északi tájain megélénkülhet a déli, délkeleti szél, de amilyen forróság lesz napközben, azért óriási megkönnyebbülést ezek nem fognak okozni.

A nappali hőmérsékleti maximum ugyanis 33 és 37 fok között várható, ami lássuk be, nem kevés. Valószínűleg sorra dőlnek majd meg a melegrekordok az országban.

... és vasárnap

A vasárnap első felében valószínűleg a világon semmi nem mutat majd arra, hogy bármi is változna az időjárásban: derült ég, épp csak lenge felhők. A vasárnapi tombolás aztán mégis máshogy alakul majd, mint szombaton.

Délután ugyanis egyre több helyen számíthatunk majd záporokra, zivatarokra. A Dunántúlon megváltozik a széljárás. Már nem déli, hanem északi szél fog fújni, nem is akárhogy! Zivatarok környezetében kifejezetten viharossá fokozódhat. Az egész országra kiterjedő záporok és zivatarok pedig hoznak egy minimális lehűlést is azért. Már „csak” 30-36 fokot kell majd elviselnünk valahogy.

Fotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!