Utazás

Szupergyors katamaránnal a Balaton tükrén: idén is támogatja a fiatal tehetségeket a Cofidis

A balatoni nyár legszebb pillanata, amikor hullámokat szelő, fehér háromszögek hada népesíti be a tó felszínét, mint például a július 14–16. közötti Kékszalagon.

Csak a nagy szélre várnak!

Az indulók között van a Cofidis Sailing Team hajója is. Immár második éve a hitelintézet támogatásának köszönhetően Szénási Zsolt vezetésével a csapat azt próbálja elérni, hogy minél több fiatal tehetség kapjon lehetőséget a szupergyors katamaránon versenyezni.

Az Extreme 40-et többek között a Vadnai- és a Gyapjas-testvérek is kormányozták, de vitorláztak már Berecz Zsombor olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnokkal is.

Cofidis Kékszalag vitorláshajó katamarán Sailing Team Balaton esemény verseny sport 2022 nyár

Szélsebesen száguld majd a Balaton tükrén

Ilyen katamaránból 12 készült, 3 db a Balatonra került az elmúlt években. Az Extreme 40 igazi pályaversenyekre lett tervezve, akár a szél sebességének kétszeresével is képes haladni. A vitorlázásba Szénási Zsolt 30 évesen szeretett bele, amikor 2007-ben Magyar Bajnokságot nyert hajóosztályában, aztán egyre gyorsabb hajókról álmodott. Rengeteg emléke kötődik már ehhez a katamaránhoz, de a mai napig emlegeti, amikor árboctörést szenvedtek vele. Ilyenkor a motoros kísérőhajó segítségével jut partra a hajó.

2022-ben fiatal csapat száll vízre a Kékszalagon, kapitányuk Héjja Marcell lesz. A hatfős teamben mindenkinek megvan a speciális feladata, s mivel ezzel a hajóval könnyű felborulni, bukósisakban, mentőmellényben versenyeznek a légvonalban 155 km-es távon.

Mutatunk egy 5 órás autóútra fekvő úticélt, ha igazán romantikus vagy csodaszép, mesebeli helyre vágysz és még nem tudod, hova menj nyaralni.

Leadfotó: MTI/Varga György

Oldalak

Utazás
Sztárok
Vastag Csaba és kedvese, Evelin hivatalosan is összekötötték életüket. Az énekes már a családalapításon gondolkodik.
Sztárok
Fashion&Beauty
Ha még nem találtad meg a tökéletes, kényelmes szandált nyárra, akkor van egy szuper ajánlásunk. Bár sokan "csúnyacipőként" titulálják, mégis egy nagyon sikkes darabról van szó.