Utazás

Szívderítő, ahogyan a meteorológiai szolgálat és a rendőrség egymással poénkodik az Instagramon

Két, komoly feladattal rendelkező szerv, de azért néha az Országos Meteorológiai Szolgálat és a magyar rendőrség is megengedhet magának egy kis poénkodást. Csütörtökön az Instagramon küldtek egymásnak humoros üzenetet.

Megmosolyogtató diskurzus

Senki ne gondolja, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) vagy a magyar rendőrség munkatársainak nincsen humora. Aki eddig kételkedett volna, annak a két igencsak fontos feladattal bíró szerv csütörtöki Instagram-tevékenységét ajánljuk figyelmébe. Ezek után jár a megérdemelt fizetésemelés az OMSZ és a rendőrség közösségi média menedzserének.

Arról van szó, hogy az OMSZ közzétett egy vicces és aranyos posztot, amiben üzenetet intéztek a rendőröknek, akik természetesen nem hagyták szó nélkül a dolgot, parádésan ütötték le a magas labdát – szúrta ki az nlc.hu.

A meteorológusok egy betört ablakról tettek ki egy képet, amely előtt egy plüss békafigura ül. „Kedves @police_hu ! Elkaptunk egy betörőt! Ártatlannak vallja magát, de egyértelmű bizonyítékok vannak arra vonatkozóan, hogy Ő tette. Megvárjuk még a kollégáitok kiérnek, addig berakjuk egy befőttes üvegbe létrával” – írták a bejegyzésben az időjósok, gondosan megjelölve a rendőrséget is a szövegben.

A csattanós válaszra nem is sokat kellett várni. „Kollégáink úton vannak! Személyes véleményünk, hogy inkább ez törjön be, mint a hidegfront. Jó tanács, hogy az elszállítást mindenképp személyautóval kell végezni, ugyanis az vezethető békategóriás jogsival!” – reagált a rendőrség a hivatalos Instagram-fiókján keresztül.

Nem ez az első alkalom, hogy vicces üzeneteket küldözgetnek egymásnak: tavaly a Femcafe.hu-n is megírtuk, amikor a meteorológiai szolgálat elnézést kért az elmaradt havazásért, a rendőrség pedig zseniális módon válaszolt.

A budapesti közterek névadási szokásairól készült interaktív térkép. Órákra el lehet veszni abban, hogy kiről, mikor és kik neveztek el utcákat a magyar fővárosban.

Leadfotó: instagram.com/omsz_insta

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Utazás
Sztárok
Joe Biden visszalépésével Kamala Harris esélyt kapott arra, hogy ő legyen a befutó a novemberi elnökválasztáson. Most a párjával nagy fordulatot vesz az életük, aki mindenben támogatni fogja.
Lifestyle
Te is nehezen tudsz elaludni? Egy egyetem kutatói most rájöttek a titok nyitjára, amit valószínűleg te is be fogsz vetni.
Sztárok
Az RTL már tavaly decemberben bejelentette, hogy idén újra képernyőre kerül a 2023-as év egyik legnézettebb műsora, vagyis a Sztárbox, ami egy újabb évaddal debütál.