Utazás

Odalett a híres úszó étterem – Képzeljük el, hogy a világ egyik leghíresebb éttermében vacsorázunk, majd süllyedni kezd...

Elsüllyedt a Dél-kínai-tengeren a viharos időjárás miatt Hongkong híres úszó étterme.

Elsüllyedt az étterem, amiben még Erzsébet Királynő is vacsorázott

Aberdeen Restaurant Enterprises Ltd. közleményében hétfőn arról számolt be, hogy az étteremhajóba szombaton a Dél-kínai-tengeren a Paracel-szigetekként is ismert Hszisa-szigetek mellett elhaladva a rossz időjárási körülmények miatt betört a víz. Hiába igyekeztek mindent elkövetni a megmentéséért, a hajó vasárnapra felborult. Személyi sérülés azonban szerencsére nem történt – jelentette be az étterem anyavállalata hétfőn.

étterem Hongkong Jumbo úszó étterem Erzsébet Királynő baleset süllyedés vacsora 2022

Forrás: MTI/EPA/Jerome Favre

A helyszínen a tenger ezer méter mély, ami megnehezíti a mentési munkálatokat – tették hozzá. A csaknem 80 méter hosszú Jumbo úszó étterem több mint négy évtizeden át Hongkong egyik nevezetessége volt. Több mint hárommillió vendégnek, köztük II. Erzsébet királynőnek és Tom Cruise-nak szolgálták fel a kantoni konyha ínyencségeit.

A pandémia miatt 2020-ban bezárt, és elbocsátotta összes alkalmazottját. Anyavállalata szerint fenntartása súlyos pénzügyi terhet rótt a részvényesekre, mivel több millió hongkongi dollárt költöttek az ellenőrzésére és karbantartására annak ellenére, hogy nem üzemelt.

Az éttermet múlt kedden vontatták el, hogy egy olcsóbb helyen végezzék a karbantartását. A vállalat hangsúlyozta, hogy az indulás előtt hajózási mérnökök vizsgálták meg alaposan a hajót, és a szállításához minden szükséges engedélyt beszereztek. (MTI)

Bagossy Norbert és Varga Ádám elárulták, milyen viszony fűzi őket a Balatonhoz és hogyan született a 2022-es Balaton dala.

Leadfotó: MTI/EPA/Jerome Favre

Oldalak

Utazás
Lifestyle
Bár sokan nem veszik észre és igencsak félvállról veszik a jelenséget, a kemény víz otthonunkban bizony igencsak sok negatív következménnyel járhat.
Sztárok
A huszadik század egyik kiemelkedő, halála után is rendkívül népszerű magyar színésze volt Gózon Gyula, akinek szakmai sikerekben gazdag életét számos trauma árnyékolta be.
Sztárok
A Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában mostantól egy, a mesterséges intelligencia segítségével kreált műsorvezetőt láthatnak a nézők. Kudlik Júlia kemény bírálatot intézett Bíró...