Mindenhol jártál már? Íme a 6 legszebb, festői szépségű falu Magyarországon

Mindenképp bakancslistás helyek.

Kirándulj itthon!

Legtöbbünk kalandvágyó, így érthető, ha a falvak helyett városokat teszünk meg elsődleges úticélunkká, ahol minden sarkon egy-egy gyönyörű építészeti remekműbe vagy különleges látnivalóba botlunk. Néha azonban egy egésznapos városnézés helyett kedvünkre való lehet a pihenés, márpedig a legjobb relaxációs környezetet egy csendes, nyugalmas falu adhatja meg a leginkább, ahol újra közel kerülhetünk a természethez is, kiszakadva a nyüzsgő nagyvárosi hétköznapokból. Természetesen külföldön is rengeteg lehetőség van erre, mi azonban most mégis a hat legszebb és leghangulatosabb magyar falut mutatjuk be, hiszen hazánknál gyönyörűbbet nem igazán találni a világon.

Mesebeli helyek

Egerszalók A Heves megyei Egerszalók legfőbb nevezetessége a településen található hévízforrás, amelyre gyógy- és élményfürdő létesült. Egerszalók szimbóluma azonban nemcsak a forrás, hanem a Sódomb is, amit a föld mélyéből feltörő 70 Celsius fokos víz formált látványos mészkődombbá, ahogy az lefolyt a 18 méter magas dombról.
Kattints a további képekért!

Itt az ideje, hogy teszteld magad: vajon te mennyire ismered jól a magyar tengert és környékét? Mindegyik településről tudod, melyik parton található? Kvízünkből most kiderül!

Leadfotó: 123rf

Oldalak