Egy légiutas-kísérő elárulta, miért ne használj soha vécépapírt a repülőn

Erre tuti nem gondoltál eddig, de ezek után biztosan minden alkalommal eszedbe jut majd, amikor repülőgépen könnyítenél magadon.

Inkább mellőzd a vécépapírt!

Brenda Orelus légiutas-kísérőként dolgozik, emellett pedig Flight Bae B néven valóságos médiabirodalmat épített maga köré a közösségi oldalakon, ahol többek között repüléssel kapcsolatos tippjeit osztja meg. Egy TikTok-videójában arról beszél, miért nem ajánlja, hogy a repülőgép illemhelyiségében használjuk a vécépapírt. Az ok pedig egyáltalán nem függ attól, hogy honnan hova utazunk, vagy hogy éppen egy diszkont vagy egy luxus légitársaság szolgáltatásait vesszük igénybe.

Orelus a videóban arra figyelmeztet, hogy inkább a felülre kikészített törlőkendőket vagy saját magunkkal hozott papírzsebkendőt használjunk, és azt is elárulta, hogy miért javasolja ezt. „Turbulencia esetén a kisfiúk és kislányok – de főleg a kisfiúk –, akik próbálnak pontosan célozni és mindenbe beletalálni, néha mellélőnek, és mindenhova céloznak és találnak. Ennek eredménye általában mind a vécépapíron végzi” – fogalmaz a légiutas-kísérő. „Ha nem akarod, hogy mindez a tested alsóbb régiójára kerüljön, akkor válaszd inkább a törlőkendőt, ami rendszerint kicsit magasabban van elhelyezve, az sokkal tisztább” – teszi hozzá a magyarázatához.

Flight Bae B nemcsak a repüléshez kapcsolódóan oszt meg tippeket, de szolgál néhány igencsak hasznos tanáccsal a szállodai szobákkal kapcsolatban is, amivel ide-oda repkedő légiutas-kísérőként szintén sok tapasztalata van. Mint mondja, először minden alkalommal ellenőrizd le a szobádat. A bejáratot se csukd be, mielőtt szétnézel az ágy alatt, a zuhanyfüggöny mögött és mindenhol, ahol nem kívánt vendégekre bukkanhatsz, így veszély esetén nyitott ajtónál könnyen kiálthatsz segítségért vagy menekülhetsz el a helyszínről. Azt is érdemes csekkolni, hogy esetleg rejtett kamera van-e a szobában. És ha ez még nem lenne elég ijesztő, Orelus útmutatása szerint sose áruld el senkinek, melyik hotelben szállsz meg, és ha valaki megkérdezi, melyik városban van a szállásod, egyszerűen csak hazudj! „Ne posztolj semmit a közösségi oldalakra az utazás alatt, csak miután már elhagytad a helyszínt! Az emberek furák és fura dolgokra képesek” – mondja.

Kitalálod melyik híres városról van szó, ha felülnézetből szemléled? Nem is olyan könnyű, mint gondolnánk. Neked menni fog?

Leadfotó: 123rf

Oldalak