Utazás

Komoly bírságra számíthatnak a turisták Horvátországban

Szigorú bírságot vezetnek be Horvátország több turistacélpontján. Ötszáz és hétszáz eurót kockáztatnak, akik nem törődnek az új szabályokkal – írja cikkében az Infostart.

Nem lesz több fürdőruhában flangálás

Elege lett a lakóknak a hiányos öltözékű turistákból, így arra kérték az önkormányzatokat, hogy szigorúan bírságolják meg a strandokon kívül is fürdőruhát hordó járókelőket.

Pag szigetén más is zavarja a helyieket

A népszerű turistacélpont lakói a szórakozóhelyekről kiáramló részeg fiatalok ellen is felszólalt, ugyanis elmondásuk szerint folyamatos problémát okoznak a szórakozó külföldiek a helyeiknek. Nemcsak zajosak, de hatalmas szemetet és koszt is hagynak maguk után, így a szigeten folyamatosak a konfrontációk.

Dubrovnik, Rovinj, Split és Zadar településein a közterületen való alkoholfogyasztást már szigorúan büntetik. Ugyan eddig is tilos volt az ország egész területén, most azonban megszaporodott az ebből adódó bírságok száma.

Egyes településeken már megtették a szükséges lépéseket. Hvar szigetének azonos nevű fővárosában például a helyi hatóságok a hiányos öltözetért 500, az utcai alkoholfogyasztásért pedig 700 eurós bírságot szabnak ki a tetten ért turistákra – írja a lap.

Két év szünet után nagy nemzetközi sztárokkal tér vissza Európa egyik legnagyobb presztízsű vízparti elektronikus zenei fesztiválja: szerdától vasárnapig vár a Balaton Sound.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Sztárok
Vastag Csaba és kedvese, Evelin hivatalosan is összekötötték életüket. Az énekes már a családalapításon gondolkodik.
Sztárok
Fashion&Beauty
Ha még nem találtad meg a tökéletes, kényelmes szandált nyárra, akkor van egy szuper ajánlásunk. Bár sokan "csúnyacipőként" titulálják, mégis egy nagyon sikkes darabról van szó.