Két úti cél, amit ne hagyj ki, ha kíváncsi vagy az ősz színeire

Ősz végén, amikor jön a rossz idő, szívesebben időzünk a meleg szobában, pedig éppen ilyenkor érdemes útnak indulni és megcsodálni a színes falevelekbe burkolózó erdőket. Ideális célpont lehet ilyenkor Magyarország legmagasabb pontjával büszkélkedő Mátra vagy a legnagyobb átlagmagasságú hegyünk, a Bükk. (X)

2 kihagyhatatlan őszi úti cél:

1. Mátra

Ha itt járunk, nem hagyhatjuk ki a Kékestető megmászását, amit autóval vagy turistaúton is megközelíthetünk. Nem maradhat el a fénykép a Magyarország legmagasabb pontját jelző nemzetiszínűre festett kövön és a táj megcsodálása a kilátóból. Kedvünkre válogathatunk az időtöltések közül, hiszen 400 km-nél hosszabb turistaút-hálózat vár ránk, de a bátrabbak sziklamászással, siklóernyőzéssel, sétarepüléssel vagy akár horgászattal is eltölthetik az időt. De emellett számtalan gyönyörű kisváros is izgalmas programokat kínál.

2. Bükk

Magyarország legnagyobb átlagmagasságú hegyén található az ország legnagyobb összefüggő, százezer hektáros erdősége, ami barlangokban is bővelkedik. Több gyönyörű kilátópont közül is válogathatunk erőnlétünktől függően, hiszen van olyan csúcs, amit autóval is könnyen megközelíthetünk, míg más helyszínekhez akár többórás túrára is vállalkoznunk kell. Amennyiben barlanglátogatáshoz van kedvünk hasonló a helyzet, hiszen kiépített és igazi kihívást jelentő barlangok közül is válogathatunk, de az igazán kalandvágyók egy-egy barlangszálláson is eltölthetik az éjszakát.

AZ ÉV HOTELE vasárnapi adásában az RTL Klub-on mi is ellátogattunk a Mátrába és a Bükkbe is egyaránt. Az adásban egy ötfős családot ismerhettünk meg. A Kádár család három kicsivel vágott neki az útnak, ami nem egyszerű feladat, de alkalmat kínált arra, hogy ilyen szempontból is teszteljék a kipróbált hoteleket. Ha kíváncsi vagy, hogy telt a hétvége ennyi gyerekkel és hogy milyen hotelekre szavazhatsz ezen a héten, akkor nézd vissza a műsort az RTL Most!-on.

Szavazz és nyerj wellness hétvégét!

A www.facebook.com/azevhotele oldalon szavazhatsz vasárnap délig arra a hotelre, amelyik jobban tetszik és ezzel megnyerheted a két nyeremény wellness hétvégénk egyikét. Ne feledd, szeptemberben az északkelet-magyarországi hoteleket teszteljük és választjuk meg a Ti szavazataitokkal a régió legjobb hotelét. Az egészben a legjobb, hogyha szerencséd van, a jövő héten Te is abban a hotelben pihenhetsz a kettő közül, amelyikre szavaztál. A két hotel, amelyek közül most választhatsz:

Residence Ózon Superior Conference & Wellness Hotel****

A szálloda Budapesttől csupán 80 km-re a Kékes lábánál Mátraházán, 710 méterre a tengerszint felett, varázslatos hegyvidéki környezetben, egy 3,2 hektáros ősfás erdei szabadidőpark ölelésében helyezkedik el. Az impozáns épület majd minden szegletéből egyedülálló kékesi panoráma tárul elénk. Nem kivétel ez alól az ezer négyzetméter alapterületű komplex wellness központ sem, ahol különleges panorámával rendelkeznek a kül- és beltéri medencék egyaránt. Az étterem nem csak a kilátással, hanem a kulináris sokszínűséggel is büszkélkedhet, amely ötvözi a magyar konyha ízeit, az egészséges étrendet és a nemzetközi specialitásokat. A szállodán belül és annak parkjában pedig megtalálható minden, ami egy játékkal teli, tartalmas kikapcsolódáshoz szükséges: bowling, biliárd, csocsó, ping-pong asztal, teniszpálya, füves focipálya és a minigolf. További információ itt!

Oxigén Hotel Superior Family & Spa****

A hotel az ország egyik legjobb levegőjű településén, Noszvajon az 1900-as évek elején épült Galassy-kastély átalakításával jött létre 2012-ben. A szálloda és környezete a gyermekekkel érkező vendégek igényeinek elsődleges figyelembevételével lett kialakítva, de emellett az angol vidéki, rusztikus szállodák eleganciáját idézi. Természet közeli világa, valamint a gyermek- és bababarát szolgáltatásai együtt teremtik meg egyedülálló miliőjét. Az épület különlegessége a keleti környezetet idéző családi wellness birodalom a ZEN Spa, melynek szolgáltatásai a belső béke és harmónia eléréséhez járulnak hozzá. A szálloda területe épp a természetvédelmi övezet határán van. Ritka madárvilága mellett a kis erdei állatok is mindennapos vendégek itt, a hűs lombok alatt pedig a grillétteremben vagy a gyermekparadicsomban időzhetünk. További információ itt!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!