Utazás

Itt él a világ legnagyobb pókja – vajon van akkora, mint egy kölyökkutya?

A legtöbben azt gondolnák, hogy a világ legnagyobb pókja Ausztráliában él. De sajnos tévednek! Ha nem szeretnél vele találkozni, akkor ezt a helyet kerüld el!

Honnan kapta nevét a madárpók?

A Góliát madárpók egy 18. századi metszetről kapta a nevét. A képen egy tarantula pókféle látható, amint felfal egy madarat. Mások szerint a viktoriánus felfedezők láttak egy pókot, amely felfal egy madarat. A valóságban azonban a madárpók sosem eszik madarat, kedvenc eledele ugyanis a rovar, de időnként megeszi a békát, az egeret vagy a gyíkot is.

Fotó: 123rf.com

Mekkora a madárpók, mennyire veszélyes és hol él? Lapozz, a cikk folytatódik!

Oldalak

Utazás
Sztárok
A walesi hercegnét lassan többen szeretik, mint a brit királyi család összes többi tagja együttvéve, ez a nem épp elhanyagolható körülmény pedig egyre több fejfájást okoz az uralkodói párnak. Most...
Fashion&Beauty
A fesztiválon nem csupán a nemzetközi filmvilág krémje, de a 36 éves magyar színésznő, Trokán Nóra is tiszteletét tette.
Sztárok
Rónai Egos Húzós c. podcastjének pénteki adásában Oroszlán Szonja volt a műsorvezető beszélgetőpartnere, aki most korábban nem hallott magánéleti részletekbe avatta be a nagyérdeműt.