Idén ez a fiatal tehetség képviseli hazánkat a Velencei Filmfesztiválon

A 27 Times Cinema Initiative keretében minden évben egy-egy európai ország képviseletében 27 fiatal filmkedvelő találkozik, hogy részt vegyen a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon. Mutatjuk, idén ki képviseli majd hazánkat a híres filmmustrán.

Cinefilek találkozója

A 27 Times Cinema Initiative keretében minden évben egy-egy európai ország képviseletében 27 fiatal filmkedvelő találkozik, hogy részt vegyen a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon. A kezdeményezést az Európai Parlament LUX Filmdíja hozta létre 2010-ben az Europa Cinemas, a Giornate degli Autori és a Cineuropa partnerségében.

A 27 résztvevőt több száz jelölt közül választják ki eredetiségük, elkötelezettségük és a film iránti szenvedélyük alapján. A Tisza Mozi három jelölt jelentkezését küldte el az Europa Cinemas-nak, akiknek a jelöltek közül Kaufman Joelre esett a választásuk, így 2022- augusztus 30. és szeptember 11. között ő képviselheti Magyarországot a rangos filmfesztiválon.

A sikeres kiválasztottnak a fesztivál ideje alatt lehetőségük nyílik megnézni a Venice Days válogatásában szereplő összes filmet, valamint filmkritikusként írni és blogolni az Europa Cinemas közösségi oldalain. A tehetséges fiatalok kerekasztal-beszélgetéseken és vitákon is részt vesznek filmipari szakemberekkel, kritikusokkal és alkotókkal. Ezzel párhuzamosan zsűrizniük kell a Giornate degli Autori szekció filmjeit, és a LUX-filmdíj-válogatás három döntős filmjét kell megvitatniuk a rendezőkkel és az Európa Parlament képviselőivel. Ők lesznek az Európa Parlament és az Európai Film Akadémia által felajánlott LUX Filmdíj nagykövetei is hazájukban a LUX Filmnapokon, ahol feladatuk a díjazott filmek népszerűsítése lesz.

Fotó: 123rf

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Oldalak

  • 1
  • 2