Hogyan töltsünk több minőségi időt a gyerekkel?

Mindenekelőtt szögezzük le, hogy mit is jelent a sokat emlegetett minőségi idő fogalma. A minőségi idő érdemi időtöltést jelent, ami egyszerűen hangzik, de vajon mindannyian képesek vagyunk rá?

A kifejezést Gary Chapman Az öt szeretet-nyelv című könyvében használja. Az amerikai pszichológus szerint a szeretet nyelve egyetemes, ám ahányan vagyunk annyiféle nyelvjárással beszéljük azt. Chapman család-, és párterapeutaként szerzett több évtizedes tapasztalata alapján arra a felismerésre jutott, hogy a szeretetet éppúgy, ahogy az anyanyelvünket tanuljuk, és a szeretet közlése alapvetően öt kommunikációs csatornán keresztül történik. A szeretet kifejezésének öt módja: az elismerő szavak, a minőségi idő, az ajándékozás, a szívességek és a test érintése. Mindannyian azon a nyelven fogadjuk be és fejezzük ki a szeretetünket, amelyre neveltetésünk és személyes hajlamaink nyomán a legfogékonyabbá válunk.

Az ÉV HOTELE című műsor legújabb szereplői: a Hegedűs család egyértelműen a minőségi időt tartja a legfontosabbnak. Úgy érzik ezzel tudják leginkább kifejezni egymás iránti szeretetüket, tehát az ő szeretetnyelvük a minőségi idő. Magyarul az egymásra figyelés, a másik elfogadása és az együtt töltött idő. Ez viszont nem csupán fizikai közelséget jelent. Hiszen gondoljatok bele, lehettek gyereketekkel, párotokkal egy szobában fizikailag, de ez még nem együtt töltött minőségi idő. Hiszen ebből még hiányzik az egyik legfontosabb dolog: az egymásra irányuló figyelem. Ha például egy apa biliárdozik este a gyermekével a szálloda halljában és közben a telefonját nyomkodja az még nem minőségi idő, ugyanis ilyenkor a figyelme megoszlik, ha viszont figyelme csak a gyermekére irányul, akkor az együtt töltött idő már minőségi. Ebben az esetben sem a játék a legfontosabb, hanem azok az érzelmek, amik ilyenkor szövődnek apa és fia között.

Az ÉV HOTELE című televíziós műsorban éppen ezt láthattatok az RTL Klubon. A minőségi idő nem csak a billiárd asztal mellett, de a csúszdáknál, a fazekasműhelyben, kerékpározás közben is jelen volt.

„Sokat dolgozunk, én sokszor hétvégén is, de pont ezért szeretünk közösen, legalább félévente eljutni egy-egy bakancslistás helyre, ahol kipihenhetjük a munka és az iskola fáradalmait, és több minőségi időt tölthettünk el együtt hármasban” - mesélte Móni a 42 éves édesanya a műsor múlt heti adásában.

A közös tevékenységben töltött idő tehát azt fejezi ki, hogy törődünk egymással és élvezzük egymás társaságát. Ha ötletet merítenél, hogyan lehet családoddal még több minőségi időt együtt tölteni és nem láttad a műsort, akkor mindenképpen nézd vissza az RTL Most!-on.

Szavazz és nyerj egy hétvégét!

Szavazz a www.facebook.com/azevhotele oldalon vasárnap délig a műsorban bemutatott szálloda valamelyikére. Hogy miért? Mert megéri szavazni, hiszen aki szavaz, az nyerhet, egy wellness hétvégét, abba a szállodába ahová voksát leadta.
Minden szavazat számít, hiszen ez egy verseny., ahol Te döntheted el, hogy melyik szálloda legyen a régió, azaz a hónap, majd az ÉV HOTELE.

A héten erre a két szállodára lehet szavazni:

Hotel Aurum****

A szálloda az Alföld legismertebb fürdővárosának, Hajdúszoboszlónak egy igazi kis ékkőve. A hotel nagy előnye, hogy közvetlenül a hajdúszoboszlói fürdőkomplexum szomszédságában helyezkedik el a hangulatos Mátyás király sétányon. Az impozáns négycsillagos wellness szálloda elegáns, letisztult, szemmel látható a lenyűgöző egyedi tervezés. Mindemellett a szálloda barátságos légköre nem csak párok, de családosok számára is kitűnő választás lehet. A Hotel Aurum a vendégeknek klimatizált szobákat, felejthetetlen gasztronómiai élményeket, wellness részleget és termál centrumot is kínál.

További részletek: http://hotelaurum.hu/

Hotel Kumánia*** Superior

A Hotel Kumánia a Nagykunság szívében: Kisújszállásán csendes, nyugodt környezetben a város központjától pár perc sétára fekszik. A szálloda közvetlen összeköttetésben áll a Kumánia Gyógy- és Strandfürdővel, így a vendégek akár egy köntösben és papucsban is átsétálhatnak a fürdőbe. A családias hangulatú barátságos hotel számos szolgáltatást kínál az ideérkező vendégek számára. Ha itt szállsz meg, akkor nem csak, hogy ingyenes használhatod a fürdőt, de remek kunsági ételeket kóstolhatsz meg, vagy akár nyeregbe is pattanhatsz, hogy felfedezd a környéket két keréken.

További részletek: http://www.kumania.hu

A két hotel valamelyikére tehát Te is szavazhatsz vasárnap az adás kezdetétől a következő vasárnap délig a www.facebook.com/azevhotele oldalon és megnyerheted a két wellness hétvége egyikét abba a hotelbe, amelyikre szavazol. Ne feledd, az a hotel indulhat majd januárban AZ ÉV HOTELE címért, amelyik a legtöbb szavazatot kapja az Alföldön.

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!