Rejtély: ezen a hegyen sorra tűnnek el az emberek, de senki sem tudja, mi a magyarázat rá

Senki sem érti, mi történik a hátborzongató ausztráliai hegyen.

Paranormális jelenségek?

Egyáltalán nem ritka manapság, hogy az emberek szinte már minden országban észlelnek furcsa, paranormális jelenségeket, amik ép ésszel egyszerűen megmagyarázhatatlannak tűnnek. Sokan kitalációnak, médiaszenzációnak tartják ezeket az eseteket, mások azonban meg vannak győződve arról, hogy az idegenek igenis köztünk élnek, legalábbis gyakori vendégei bolygónknak. Az ufók észlelését általában fényjelenségek is kísérik, amelyeknek általában több szemtanúja is akad – de mi van akkor, ha bizonyos helyeken az emberek minden nyom nélkül tűnnek el úgy, hogy azt senki nem látta? Az ausztráliai Fekete-hegyen éppen ez történik: a környéken egyre gyakoribbak az eltűnések, amik még az 1870-es években kezdődtek. De vajon mi lehet az oka? Tényleg igaz a bennszülöttek legendája, miszerint a halálhegyen maga a gonosz él? Esetleg valóban földönkívüliek rabolják el az erre felé túrázókat?

Ausztrália északi részén, Cooktown kisvárosától 25 kilométerre található a Black Mountain National Park, amelynek 300 méteres hegycsúcsai teljesen feketék, ami a megkövült magmának köszönhető. A hegyet körülvevő táj egyáltalán nem nevezhető gazdagnak és változatosnak, hiszen környezetében alig található zöldnövényzet, állatvilága pedig hasonlóan gyérnek mondható. Mégsem ez a legkülönösebb dolog a heggyel kapcsolatban, sokkal inkább a környéken történő megmagyarázhatatlan események.
Kattints a további képekért!

Kíváncsi vagy arra, hogy hogyan utazik napjainkban a Z generáció? A kiwi.com egy elég érdekes kutatást készített a fiatalok utazási szokásairól.

Leadfotó: 123rf

Oldalak