Utazás

Evakuálják Veszprém egy részét – szovjet gyártmányú bombát találtak

Kedden lezárják Veszprém belvárosának egy részét egy második világháborús bomba hatástalanítása miatt.

Első a biztonság!

A korlátozások több intézmény, köztük a kórház, az egyetem és a megyeháza működését, valamint a közösségi közlekedést is érintik.

Gajdos Milán, a honvédség tűzszerész alakulatának kommunikációs tisztje korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy múlt héten földmunkálatok közben egy második világháborús 500 kilogrammos szovjet gyártmányú légibombát találtak Veszprémben az Egyetem utcában.

Mivel a bombát az elszállítást megelőzően hatástalanítani kell, kedd reggel hét órától a Magyar Honvédség tűzszerészeinek munkája idejére a robbanótest felfedezési helyétől mintegy 500 méter sugarú körben a rendőrség kiüríti és lezárja a városrészt.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság azt kérte a lakóktól, hogy kedd reggel nyolc óráig hagyják el ingatlanaikat. A lezárás több intézményt is érint: a Csolnoky Ferenc kórházat és rendelőintézetét, a Pannon Egyetemet, a megyeházát, a Petőfi Színházat, a Hangvillát, az Eötvös Károly Megyei Könyvtárat, a Laczkó Dezső Múzeumot, valamint a Mártírok útjai temetőt – jelezte a rendőrség.

Porga Gyula Veszprém polgármestere közösségi oldalán azt írta: a hatástalanítás idejére kedd reggel hat órától a veszprémi önkormányzat befogadási helyeket hoz létre. A befogadási helyeken az önkormányzat, a katasztrófavédelem, a vöröskereszt és a tankerület munkatársai segítik a lakosságot, igény szerint maszkot, kézfertőtlenítőt, ivóvizet és szendvicset is adnak.

A polgármester azt kérte az érintettektől, hogy működjenek együtt a hatóságokkal, otthonaikban az ablakokat és az ajtókat zárják be, és a több órán át tartó távollétre felkészülve a szükséges gyógyszereket, ivóvizet, telefontöltőjüket vigyék magukkal. (MTI)

Az Egyesült Államokban hétfőn is több száz légijáratot töröltek, és számos útvonalon jelentős a késés elsősorban az ország keleti és középső részét sújtó viharok miatt.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Fashion&Beauty
Néha napján mind szeretnénk ragyogó, sima és rendezett frizurát – ennek leggyorsabb módja pedig a hajvasalás. Viszont, ha nem megfelelő módszerrel, illetve túl gyakran vasaljuk hajunkat, óriási...
Home&Design
Cikkünkben mutatunk pár ötletet, hogyan varázsolhatod csodaszigetté ezt a teret tavasszal.