Utazás

Pár nap múlva egy jókora műhold fog a Földre zuhanni - kiszámították, mennyi az emberi sérülés esélye

Február derekán a Földre zuhan az európai űrügynökség (ESA) ERS-2 nevű eszköze, amit 1995-ben bocsátottak fel, és egészen 2011-ig működött.

Hol érhet majd földet?

A ESA információi szerint ez volt a legkifinomultabb földmegfigyelő műhold, amit az európaiak valaha is készítettek. A Space.com szerint az objektum súlya, 2,294 kilogramm, és napokon belül elérheti bolygónk légkörét. Egyelőre nem lehet pontosan meghatározni a becsapódás pontos helyét, de a szakemberek valószínűsítik, hogy a műhold valamelyik óceán felett éri majd el Földünk atmoszféjárát, és 80 kilométeres magasságban hullhat darabokra.

A törmelékek jelentős része még a zuhanás közben fog elégni.
Kattints a további képekért!

Máris mutatjuk, milyen drámai következményekhez vezet az égitest méretének változása.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Sztárok
Véget ért a klubszezon Szoboszlai Dominik számára, mivel sem az Európa-liga, sem az FA-kupa döntőjében nem lép pályára a Liverpool FC. Egy kupát a középpályás azért így is nyert a csapattal.
Lifestyle
A Juno szonda a Jupiter bolygó egyik holdját, az Europát vizsgálta, amikor érdekes felfedezésre bukkant. Emiatt a tudósoknak is leesett az álla!
Sztárok
Hailie Jade Scott neve sokak számára ismerős lehet, különösen mivel édesapja, Eminem már kislánykorában többször beleszőtte nevét dalszövegeibe.