Közelebb van a világ legszebb naplementéje, mint gondolnád – Lettországban jártunk

Érdekes kérdés ez a bakancslista. Mindannyian álmodozunk számos városról, országról, amit szeretnénk életünk során legalább egyszer látni. Valószínűleg nem vagyunk egyedül azzal, hogy első körben hozzánk közelebbi, európai országokat tűzünk ki célul, aztán jöhetnek a távolabbi, nagyobb falatok. Most szeretnénk kedvet csinálni egy egyre felkapottabb országhoz, ahol múlt és jelen egyszerre találkozik: íme a lenyűgöző Lettország!

Négy nap Lettországban

Az Air Baltic légitársaság jóvoltából volt szerencsénk élvezni a lettek vendégszeretetét néhány napig, amiből összeállítottunk egy képes kedvcsinálót, hogy miért érdemes ellátogatni ebbe a remek kis balti országba. Érdekesség, hogy Lettországban nagyságrendileg annyian élnek, mint Budapesten, az ország több mint felét erdő borítja, nemzeti sportjuk a jégkorong, a vodkát tormával gurítják le és ami turista szempontból fontos: remek árakon vehetjük igénybe a szolgáltatásokat, akár éttermekről, idegenvezetésről vagy egyéb kulturális programról legyen szó!

Aki szeret különleges építészeti csodákban gyönyörködni, ki ne hagyja a szecesszió jegyében épült hangsúlyos formákkal és élénk színekkel tarkított épületsort a rigai Alberta ielán! Ezek a különleges épületegyüttesek a 19 – 20. század óta nyújtanak pazar látványt a rigai lakosoknak és természetesen az arra járó turistáknak.
Kattints a további képekért!

Oldalak