Utazás

Észak-Korea fenyeget: szerintük Dél-Korea direkt fertőzte meg koronavírussal az országukat

Kim Dzsongun szerint hiába az összeesküvés, az észak-koreai stílusú szocialista rendszer legyőzte a koronavírust!

Észak-Koreának persze ez is sikerült!

Miközben Észak-Korea vezetője, Kim Dzsongun győzelmet hirdetett a koronavírus felett, húga, Kim Jodzsong Dél-Koreát hibáztatta az országában kitört járványért, mondván, hogy az Coviddal szennyezett röplapokat küldött át a határon.

Észak.Korea, Kim Dzsongun, Kim Jodzsung, Dél-Korea, koronavírus, fertőzés, röplapok, Covid, járvány

A titokzatos ország májusban jelentette be az első Covid-járványt, és azóta lázas fertőzésekről és halálesetekről számolt be. Az adatokkal kapcsolatban azonban széles körben kétségek merültek fel, különösen a halálesetek alacsony száma miatt.

Dél-koreai aktivisták évtizedek óta léggömbök segítségével propagandalapokat juttatnak Északra, Kim Jodzsong szerint pedig pont ez okozta hazájában a koronavírus betörését. A diktátor húga kiemelte, Dél-Korea „emberiség elleni bűncselekményt” követett el, mikor szándékosan megfertőzte Észak-Korea népét, illetve figyelmeztetett, hogy „erős megtorló választ” fontolgatnak.

Észak-Korea a hős, akik legyőzte a koronavírust

Az észak-koreai vezető elrendelte a korlátozások feloldását, és üdvözölte a „csodát”, hogy mindössze 74-en haltak meg koronavírusban. A KCNA állítása szerint április vége óta 4,8 millió fertőzés történt, de csak 74 haláleset, ami 0,002%-os halálozási arányt jelent.

Sok szakértő nehezen hiszi el ezeket a statisztikákat. Szerintük ugyanis az ország a világ egyik legrosszabb egészségügyi rendszerével rendelkezik, kevés intenzív osztálya van, és nincsenek Covid-kezelő gyógyszerek vagy vakcinák.

Az ország nem indított oltási programot a világjárvány idején, ehelyett a zárlatokra, saját fejlesztésű kezelésekre és a Kim Dzsongun által „észak-koreai stílusú szocialista rendszerre” támaszkodott – írta cikkében a BBC.

Firenzében bírságot szabnak ki, ha a klimatizált üzletek nyitva hagyják ajtajaikat, máshol a közvilágítást szabályozták.

Leadfotó: Getty Images

Oldalak

Utazás
Lifestyle
A Mérlegnek meg kell válnia valakitől, aki egykor fontos volt neki. Napi horoszkóp!
Sztárok
Volt kitől örökölnie a szépségét: Nicole Kidman megszólalásig hasonlít gyönyörű édesanyjára.
Sztárok
Peg Entwistle képtelen volt feldolgozni, hogy sosem sikerült befutnia filmsztárként, ezért tragikusan fiatalon, mindössze 24 esztendősen végzetes lépésre szánta el magát...