Tudtad? Nem csak a mi Budapestünk az egyetlen – Három is van a világon belőle

Talán nem is gondoltad volna, de fővárosunk nem az egyetlen, ami a Budapest nevet viseli – a miénken kívül két másik is található, méghozzá az Amerikai Egyesült Államokban.

Budapest, te csodás!

A magyarországi Budapest az egyik legcsodálatosabb város a világon, amely párját ritkítja minden tekintetben: természeti adottságainak, építészeti remekműveinek és páratlan kincseinek hála nemcsak mi, magyarok vagyunk teljességgel oda érte, hanem a külföldiek is. Aki már járt itt, minden bizonnyal visszatér majd, akinek pedig még nem volt szerencséje hozzá, annak bakancslistáján szerepel fővárosunk. A név tekintetében azonban nem olyan egyedi, mint látnivalók szempontjából: két másik is létezik ugyanis a világon, az egyik a Missouri állambeli Ripley megyében, a másik pedig a Georgia állambeli Haralson megyében található. A mi Budapestünktől – ami a legnagyobb és legnépesebb város az országban – eltérően azonban utóbbi kettő közel sem számít nagyvárosnak. Galériánkat átlapozva további érdekességeket tudhatsz meg a magyar Budapest amerikai verzióiról.

Az 1880-as évek végére új bevándorlók érkeztek Georgiába, méghozzá magyarok, akiket állítólag Ralph L. Spencer, egy connecticuti úr hívott az államba. A terve az volt, hogy Haralson megye dombjaira szőlőültetvényeket telepítsen, ehhez pedig olyan emberekre volt szüksége, akik többé-kevésbé értenek is hozzá, és jártasak ezen a területen.
Kattints a további képekért!

Berlinben régóta őriznek egy nevezetes mellszobrot, melyről eddig úgy hitték, Leonardo da Vinci műve. A kutatók azonban alaposabban utánajárták az alkotás eredetének.

Leadfotó: 123rf

Oldalak