Két nap alatt egy hetet pihentem: Minivakáció Balatonfüreden

Nagy szerelmem a Balaton. Imádom a tavat; strandolni, vitorlázni, körbebiciklizni vagy a nagyobb városok főterein andalogni naplementekor. Nekem nem a bulizós Balaton a szívem csücske, hanem a nyugodt, pihentető északi part.

Balaton mindenkinek

És ha már észak, akkor szívesen választom Balatonfüredet és a környékét. Éppen ezért örültem meg, amikor meghívást kaptam egy páros hétvégére a füredi Hotel Marinába. Ez a város régóta több egy balatoni nyaralóhelynél; az elmúlt 10 évben a szemem előtt változott a magyar tenger ékkövévé. Ma már a balatoni kultúra fellegvára, a magyar vitorlás sport bölcsője, „Európa legvirágosabb városa”, különleges klímájának köszönhetően az egyik legkedveltebb belföldi úti cél, amit lankás dombok ölelnek körbe.

Minden adott itt ahhoz, hogyha arra vágyunk, aktívan töltsük az időt: biciklizéssel, hatalmas sétákkal, túrákkal, vitorlázással, bobozással. Ha viszont nyugalmat szeretnénk, kifekhetünk a strandra egy jó könyvvel, meglátogathatjuk a történelmi emlékhelyeket vagy részt vehetünk rengeteg városi programon, amelyekből idén sem lesz hiány. A nyári hónapokban Balatoni Hal- és Borünnep, Anna-bál, Kékszalag, Borhetek, gitárfesztivál váltják egymást, sőt a FINA és a FINA Masters vizes világbajnokság futamainak is szurkolhatnak a sportrajongók.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!