Utazás

5 nagyon furcsa dolog Amerikában, melyről nem hinnéd el, hogy létezik, ha nem a saját szemeddel látnád

Európa, különösen kelet-európai szemmel nézve Amerikában rengeteg furcsa, de minimum szokatlan dolog van, elég csak az XXXL kiszerelésű élelmiszerekre gondolni. Azonban nemcsak a boltok, de az egész ország rejt furcsaságokat, mutatunk ötöt.

Emlékmű az űrhajós mókusmajomról

Amerikában rengeteg különös emlékmű és szobor van, melyek talán a turisták számára elsőre nem teljesen lesznek egyértelműek, hogy vajon mit ábrázol vagy egyáltalán mi előtt tiszteleg. Éghajlatából és természeti adottságaiból fakadóan rengeteg olyan dolgot láthatunk ott, mely itt a Kárpát-medencében elképzelhetetlen. Amerika egy csodálatos, azonban mégis elég furcsa hely, ezt vagyunk hivatottak bizonyítani pár példával.

Miss Baker mókusmajom Alabamában található az az emlékmű, amelyet Miss Baker mókusmajom tiszteletére állítottak, aki 1959-ben az első állat volt, akit a NASA az űrbe küldött és épségben vissza is tért. Űrbéli útja után Miss Baker még 25 évet élt egészségben.
Kattints a további képekért!

Forrás: BuzzFeed Fotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Sztárok
Miló Viktória szerint nem szégyen szakember segítségét kérni, ha valaki lelki problémákkal küzd. Az egykori profi ökölvívó nemrég azt is elmesélte, hogyan és minek köszönhetően tett szert nagy...
Fashion&Beauty
Horváth Csengének nem lehet oka panaszra: a gyönyörű modell már számtalanszor bebizonyította, hogy rajzolni sem lehetne nála szebbet, legutóbbi fotósorozata pedig annyira dögösre sikerült, hogy azt...
Sztárok
Erzsébet állítólagos kedvenc fia nem fogja annyiban hagyni a döntést, állítólag kész arra is, hogy a rendőrségen tegyen panaszt ügyével kapcsolatban.