9 hely, ahol tilos fotóznod: A listán a magyarok kedvenc úti céljai is!

Nem szabad félvállról venni a figyelmeztetéseket.

Híres épületek

Nem a párizsi Eiffel-torony az egyetlen, amit nem fotózhatsz akkor és úgy, amikor és ahogyan csak akarsz. A világ telis tele van ugyanis olyan épületekkel, amelyeket tilos lefényképezned, vagy legalábbis engedélyt kell kérned a felvételkészítéshez.

Kumsusan Palota, Phenjan, Észak-Korea

A Kumsusan Palace of the Sun Észak-Korea alapítójának, Kim Irszen és fia, Kim Dzsongil mauzóleuma. Az épületbe eleve nem könnyű bejutni, a külföldieknek külön engedély kell ahhoz, hogy hivatalos állami látogatás során egyáltalán betehessék a lábukat. Annak a kevés embernek, akinek végül sikerül bejutnia, sok szabályt kell betartania: nem szabad például fényképeznie, dohányoznia és beszélgetnie a mauzóleum teljes területén. Ezen felül minden látogatónak át kell mennie egy különleges gépen, amely minden port lefúj a ruháról.

Neuschwanstein kastély, Schwangau, Németország

E romantikus német kastélyt sem könnyű lefotózni a szigorú biztonsági előírások miatt. Ide ugyanis csak 35 percre lehet belépni vezetővel, és tilos bármilyen felvételt is készíteni róla. Sőt, még babakocsit és hátizsákot sem vihetsz be.

További helyekért lapozz!

Fotók: instagram.com/living_europeofficial, instagram.com/ ______c__a__r__l______

Oldalak

Szólj hozzá Te is!