Ugyan miért hagynád ki ezeket? 6 alulértékelt, de lenyűgöző európai város

Firenze, Berlin és Amszterdam mind-mind a legfelkapottabb európai városok közé tartoznak. Ha azonban már láttad mindet, vagy esetleg kevésbé nyüzsgő helyekre vágysz, akkor olvasd el cikkünket, amelyben mutatunk 6 alternatívát, hova érdemes még elutazni a kontinensen!

Firenze helyett Perugia

Firenzét mindenkinek látnia kell egyszer az életben, de ha már felfedeztük ezt a csodás olasz várost, érdemes ellátogatni a nem is oly távoli Perugiába is. Jóval csendesebb és igazán takaros: a dombra épült középkori házak a távoli szőlőültetvényekkel mesés látványt nyújtanak. Járjuk végig macskaköves, szerpentines utcáit és üljünk be valamelyik kisebb étterembe, hiszen Perugiában járva nem hagyhatjuk ki a különleges helyi sajtokat és borokat.

Lisszabon helyett Porto

Kétségtelenül csodás város Lisszabon, de ha Portugáliában járunk, akkor nem hagyhatjuk ki Portót sem. Igazi kis ékszerdobozról van szó, amelyet az egyik legrégebbi európai városként tarthatunk számon. A galériákkal és múzeumokkal teli belvárost nem véletlenül választották be az UNESCO Világörökségei közé. És ahogyan Perugiában, úgy Portóban sem szabad nemet mondani a finom borokra!

Sevilla helyett Cádiz

A kevésbé felkapott spanyol városok közé tartozik a föníciaiak által alapított Cadíz. Csodálatos helyen, az ország legdélebbi csücskében, Andalúziában, a tenger ölelésében helyezkedik el. Érdemes utazásunk időpontjaként az őszt választani, hiszen ekkor már nincs nagy forróság és turistából is jóval kevesebb van. Tegyünk egy kellemes sétát a tengerparton és a kikötőben, majd üljünk be egy tapasra valamelyik helyi étterembe.

Fotók: purewow.com

Oldalak

Sztárok
A 39 éves televíziós már fiatalon is a plusz kilókkal küzdött.
Sztárok
December közepe óta nem lépett színpadra a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, és noha márciusra tervezte a visszatérését, az élet sajnos közbeszólt.
Egészség
A járvány ezen új szakaszában már csak a rizikócsoportokba tartozóknak tanácsolják, hogy emlékeztető oltást vegyenek fel egy évvel a legutóbbi immunizációjukat követően.