Nem csak egy 51-es körzet létezik - válaszok, amiket mindenki keres

Az 51-es körzet körüli legendák és szóbeszédek máig lázban tartják az érdkelődőket. Hogy pontosan mi az a bázis, amely a nevadai sivatagban található, milyen munkálatok folynak arrafelé, és mi köze van mindennek a földönkívüliekhez, csak az érintettek tudhatják. Viszont mint kiderült, nem csak egy ilyen hely létezik.

51-es körzet: bázis elhallgatott titkokkal

Nincs olyan ember, aki ne ismerné az 51-es körzet legendáját, a legtöbb gyerek előbb találkozik az amerikai bázis sztorijával, mint Ludas Matyival. Az Egyesült Államok nyugati részén fekvő terület elméletileg titkos, gyakorlatilag mindenki tud róla. Hivatalosan repülőgépek, illetve fegyverek tesztelése és fejlesztése zajlik a térségben - ezt a CIA 2013-ban beismerte -, de a pletykák valami ennél izgalmasabb történetet hordoznak. Többen állítják, hogy a helyen földönkívüli kísérletek folynak, az elképzelést azonban nem igazán sikerült bizonyítani.

Nem csak egy 51-es körzet létezik?

Az 51-es körzetre nem mindenki gondol izgalommal és kíváncsisággal, Paul Hellyer volt kanadai védelmi miniszter például kifejezetten cinikusnak tartja az egészet. "Ironikus, hogy az Egyesült Államok simán háborúzna, mikor a legfélelmetesebb fejlesztések a saját kertjében folynak... Olyan projektekre fordítanak több ezer milliárdot, amik még a kongresszus és a legfelsőbb vezetők előtt is titokban maradnak" - fejtette ki álláspontját egy korábbi konferencián. Állítólag egyébként nem csak egy bázis létezik, óceán és föld alatti titkos létesítmények kutatása például már évtizedekkel ezelőtt elkezdődött. 1987-ben Lloyd A. Duscha, az amerikai hadsereg mérnöke többek között arról beszélt, hogy a második világháborút követően a politikai és gazdasági tényezők megváltoztatták az "építési képet", és új irányba terelték azt. Akkoriban a szakemberek részt vettek néhány összetett és érdekes kutatásban, melynek részletei persze nem kerültek nyilvánosságra. Vannak olyan dokumentumok azonban, melyek világosabbá teszik a témát, és körvonalazzák a titkos létesítményekről szóló terveket.

51-es körzet

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2