Tilos: 5 hely, ahova sohasem léphetsz be

Hogy miért vannak elzárva a világ elől ezek a helyek, arra mindnek megvan a jó oka. Persze az elérhetetlenségük okán egy csomó ember bakancslistájára felkerültek. A tiédre is?

A mágikus sziget - Es Vedrà

Es Vedrà a Baleár-szigetek tagja. Úgy tartják, hogy itt van a Föld harmadik legerősebb geomágneses mezője. (Az első és a második a Bermuda-háromszög és az Északi-sark). Érdekes. hogy semmiféle fémes lerakodás nincs a szigeten, teljes egészéen vulkáni kőzetből áll. Ha valahogyan mégis idekeveredik valaki, a technika cserbenhagyja, nem bízhat az iránytűben, sőt, az kaotikusan minden irányba mozog. A spanyol kormány természetvédelmi területtá nyilvánította és megtiltotta a sziget látogatását. Egyesek azt állítják, hogy a helyiek alkalmanként illegális kirándulásokat szerveznek ide.

Club 33, New Orleans, USA

1967-ben Walt Disney egy klubot alapított, amely híres befektetőket, kiemelkedő közszereplőket és politikusokat gyűjtött egy fedél alá. Sosem fogsz meghívót kapni ide, mert a titkos társaság minden kívülálló számára titok marad. Hacsak nem vár az ilető 14 évet, és nem tesz le 3millió forintot, hogy körbenézhessen a házban. A tagdíj sem kevés: 1 millió forint évente. Hogy mivel foglalkoznak, senki sem tudja...

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Leadfotó, fotó: brightside.me

Oldalak

  • 1
  • 2