Utazás

5 európai város, amiről nem tudtad, hogy olyan, mint Velence

Ezeket mind látnod kell!

Delft, Hollandia

Egy igazi kis ékszerdoboz a Rotterdam és Hága között található Delft, amelynek szépségét többek között ezernyi csatornája adja. A különleges holland település egyébként híres a kék kerámiájáról is, mi több, fajanszgyárának bemutatótermében te is láthatod a szebbnél használati tárgyakat, vázákat, tálakat, gyertyatartókat, kávéskészleteket, hatalmas padlóvázákat, szobrokat és cserépkályhákat.

Birmingham, Anglia

Azt tudtad, hogy Birminghamnak nagyobb a csatornahálózata, mint az olaszországi Velencének? Az Egyesült Királyság második legnagyobb saját önkormányzattal rendelkező városában az 1760-as években kezdték kiépíteni a hatalmas csatornahálózatot, hogy könnyebben szállíthassák a nyersanyagokat és a kész termékeket. Egyébként máig az Egyesült Királyság exportjának több mint negyede innen származik.

Brugge, Belgium

Ezernyi csatorna szeli át az észak Velencéjeként is emlegetett belga Brugge-t is, amelynek történelmi óvárosa két évtizede került fel az UNESCO világörökségi listájára. A nyugodt nyugat-flandriai kisváros régi erődményei és malommaradványai a csatornák mentén magasodnak.

Szentpétervár, Oroszország

Ugyancsak ott az UNESCO világörökségi listáján az 1703-ban alapított Szentpétervár történelmi központja is, amely épületeit rakpartok, hidak és csatornák övezik. Oroszország balti-tengeri kikötővárosa egyébként a világ legészakibb egymilliónál több lakossal rendelkező városa.

Annecy, Franciaország

A Savoie Velencéjeként is ismert, kelet-franciaországi Annecy is többek között a a csatornáinak köszönheti népszerűségét és báját. Tudtad, hogy itt, az Alpok gyöngyszeme mellett hullámzó Annecy-tó Európa legtisztább tava? És azt, hogy e 10. században alapított város egyik leghíresebb lakója Jean-Jacques Rousseau filozófus-író volt?

Még a rendőrök sem akartak hinni a szemüknek, amikor szembesültek a történtekkel.

Fotók: Instagram.com; Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Utazás
Sztárok
Visszafogott, elegáns, mégis sikkes és nagyon csinos – talán ezekkel a szavakkal lehetne a leginkább jellemezni Ránija királyné meseszép kék ruháját, ami természetesen remekül állt a jordán király...
Fashion&Beauty
Elsőre úgy tűnhet, hogy Katalin hercegné kedvenc frizuráját bonyolult elkészíteni, azonban egy meglepően egyszerű praktikának köszönhetően pillanatok alatt megvalósíthatod te is – ráadásul nem is...
Lifestyle
Ha felismered az elrejtett állatot ebben az új optikai illúzióban, az azt jelenti, hogy egy született vezető vagy, különösen a munka terén.