Sztárok

Viktória királynő előtt komoly dolgot titkoltak lányai – Ettől viszolygott az uralkodónő

Volt egy valami, amit Viktória királynő egyenesen gusztustalannak tartott és ki nem állhatott - nem is gondolnád, milyen természetes dologról van szó.

A buja királynő

Viktória 1819. május 24-én született Londonban, és már 18 évesen azon kapta magát, hogy Nagy-Britannia és Írország Egyesült Királyságának királynője, hiszen 1837. június 20-án ő foglalhatta el a trónt, habár a koronázásra csak egy évvel később, 1838-ban került sor. A trónon IV. Vilmost, nagybátyját követte, miután a király örökös nélkül elhunyt, Viktória pedig hamar óriási befolyásra tett szert, ugyanis kőkemény uralkodásával nyomást tudott gyakorolni a kormány politikájára, valamint még a miniszterek kinevezésébe is beleszólt, holott az Egyesült Királyság ekkor már alkotmányos monarchia volt, amelyben az uralkodónak csak jelképes hatalma volt. De nem Viktóriának, aki maga volt a szigorú erkölcsi elvek megtestesítője – 1840-ben kötötte össze életét unokatestvérével, Albert herceggel, akitől összesen 9 gyermeke született, valamint 34 unokának lehetett a nagyanyja, akiket a kontinens különböző országainak uralkodói családjaiba házasított be, így nem véletlenül nevezték a királynőt Európa nagyanyjának is. Egy valamit azonban csak kevesen tudnak a királynőről: igencsak szenvedélyes nemi életet élt férjével, így nem hiába a sok gyermek – Viktória egyszerűen imádta a buja éjszakákat, ám utált terhes lenni, egyenesen kikészült a szülés gondolatától is, ám a trónörökösökre szükség volt, így nem volt mit tenni. Mivel a szeretkezés az egyik kedvenc elfoglaltsága volt, nem törődött azzal, hogy bármikor teherbe eshet, hiszen a monarchia számára az még előnyös is volt, hiszen a megszületett gyermekeket fel lehetett használni afféle békeajándékként is, ha oda került a sor, hogy a politikai helyzetek miatt egy-egy országgal meg kellett egyezni, így a hercegnőket és hercegeket sűrűn házasították ki, ha az ország érdeke úgy kívánta. Viktória azonban nem csak Nagy-Britannia, de családja felett is vasszigorral uralkodott, ugyanis olyan dolgot tiltott meg lányainak, ami mai szemmel nézve egészen természetes.

Lapozz a részletekért!

Oldalak

Sztárok
Fashion&Beauty
Selena Gomez bemutatta azt a darabot, ami tökéletes lehet akár egy karácsonyi vacsorára is.
Egészség
Arcunk számos egészségügyi problémát jelez nekünk, így jobb, ha időben észrevesszük őket.
Utazás
A frontális csapadékrendszer fokozatosan kelet felé halad a nap folyamná, mögötte már csak néhány futó zápor fordulhat majd elő.