Sztárok

Nemet mondott az életmentő műtétre a legendás magyar színésznő: csupán 58 éves volt, amikor meghalt

Váradi Hédi átütő egyéniségének és megragadó játékstílusának köszönhetően a múlt század egyik legünnepeltebb színésznője volt, ám amikor súlyos beteg lett, nem engedte az orvosoknak, hogy megmentsék az életét.

Túl korán távozott

Váradi Hédi 1929. szeptember 22-én látta meg a napvilágot Újpesten: nyomdász és kottamásoló apja és anyja is amatőr színjátszó volt, így lányuk az ő álmaikat is megvalósította, amikor felvételt nyert a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, ahol 1952-ben kapta meg diplomáját. Ezt követően a Madách Színházba került, ahol üstökösként indult el a karrierje, és már 23 éves korában komoly szerepekben bizonyíthatta be tehetségét. Drámai naivaként a kor szépségideálját testesítette meg, szépségéhez báj és humor is társult, de ha kellett, szenvedélyes nőiességgel hódította meg a nézőket, aki egyenesen rajongtak érte. Élete utolsó éveit azonban a nyilvánosságtól elzárkózva töltötte, mígnem egy nap bekövetkezett a tragédia…

Váradi Hédi 1963-ban szerződött át a Nemzeti Színházba, amelynek élete végéig tagja maradt. A teátrumban emlékezetes alakítást nyújtott Évaként Az ember tragédiájában, emellett fellépett musicalekben is, valamint tragikus hősnőt játszott Arthur Miller A bűnbeesés után című drámájában.
Kattints a további képekért!

Bege Margit március 6-án lett volna 96 éves, azonban élete tragikusan korán, mindössze 41 évesen ért vége: a színésznőre fényes jövő várt, azonban gyógyíthatatlan betegségével nem sikerült felvennie a harcot.

Leadfotó: Fortepan / Kotnyek Antal

Oldalak

Sztárok