Egy sorozatgyilkos volt, mégis sztárt csinált belőle a média: ezért rajongtak emberek milliói Ted Bundyért

Nincsenek szavak azokra a szörnyűségekre, amiket Ted Bundy véghezvitt - cikkünkből a teljesség igénye nélkül te is bepillantást nyerhetsz egy sorozatgyilkos elméjébe, aki saját szavaival ismerte be a borzalmakat és motivációját is.

Egy gyilkos elme élete

Nagyon nehéz magyarázatot találni arra a jelenségre, amikor az emberek olyan személyekért rajonganak, akik vagy nem tettek le semmi érdemlegeset az asztalra, vagy egyenesen bűnt követtek el mások ellen – Ted Bundy tulajdonképpen mindkét kategóriába beleillik. Bár kezdetben fényes ügyvédi karrier állt előtte, ő letért a helyes útról, és egy egészen másfajta életet választott a tisztességes, becsületes helyett. Nem hogy nem csinált semmi olyat, ami elismerésre lenne méltó, szó szerint olyan tetteket hajtott végre, amelyek egyenesen hátborzongatók és szörnyűségesek – a legnagyobb bűnt követte el, amit egy ember csak tehet: mások életét oltotta ki, méghozzá megbánás nélkül. Theodore Robert Bundy Amerika leghíresebb sorozatgyilkosa, bár a „híres” szót enyhe túlzásnak érezhetjük első olvasatra – sajnálatos módon azonban Bundy nem csak hogy hírhedt helyett híres is lett, de igen népszerű is annak ellenére, hogy többször is gyilkolt. A média ugyanis olyan sztárt faragott belőle, akiért nem túlzás azt állítani, hogy emberek – főleg nők – milliói rajongtak, még azután is, hogy kiderült, valóban bűnös, emiatt pedig halálra ítélték őt. A többség még egyszerűen ekkor sem akarta elhinni, hogy Ted egy vérbeli sorozatgyilkos: voltak, akik a bizonyítékok sem voltak elegendőek ahhoz, hogy azt lássák a férfiban, aki valójában volt, méghozzá egy elvetemült rémséget, akinek a szeme sem rebbent, miközben több fiatal nőt megerőszakolt és meggyilkolt. Márpedig épp olyan nők vették védelmükbe, akik Bundy potenciális célpontjai voltak: fiatal, szép lányok, akik brutalitása ellenére művelt és kifejezetten vonzó férfiként írták le őt. Még barátai és ismerősei is úgy emlékeztek rá, mint egy jóképű és meggyőző férfira, akiről soha nem tudták volna elképzelni, hogy képes a kegyetlenségekre. Márpedig Ted Bundy „ereje” éppen ebben rejlett: remekül tudott manipulálni annak érdekében, hogy véghez vihesse gyomorforgató tetteit. Galériánkat átlapozva megtudhatod, ki is volt valójában a férfi, akiből a média felhajtásának köszönhetően sokkal inkább áldozat lett, mint gyilkos, akitől rettegni kell.

Ted Bundy 1946-ban született a vermonti Burlingtonban, és mindössze 28 éves volt, amikor először gyilkolt. Fiatalon nem volt fenékig tejfel az élete, de közel sem volt olyan rossz sorsa, mint a legtöbb gyilkosnak: bár biológiai apját sosem ismerte, nevelőapja jól bánt vele, ennek ellenére Ted inkább magányos farkas volt, aki jobban szeretett egyedül lenni, mint társaságban. Nehezen teremtett kapcsolatot másokkal, félénk és önbizalomhiányos volt, valamint gyakran volt ingerült, ami miatt gimnáziumi évei rosszul teltek, hiszen diáktársai célpontjává vált.
Kattints a további képekért!

Nicole Kidman egyszerűen nem tud megöregedni! A színésznő gyönyörű képeket posztolt a közösségi oldalára, mutatjuk a kissé bevállalós, de nagyon ízléses fotókat.

Leadfotó: Profimedia-RedDot

Oldalak

Ez a tartalom olyan elemeket is tartalmazhat, amelyek a hatályos jogszabályok kategóriái szerint kiskorúakra károsak lehetnek. Ha azt szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!
A javasolt szűrőprogram ide kattintva elérhető.