Sztárok

Megrendítő szavakkal búcsúzik fiától Suhajda Szilárd édesapja: Tibor szívszorító üzenetet hagyott a hegymászónak

Suhajda Szilárdot egy egész ország gyászolja, de senki nem él át olyan mély fájdalmat jelenleg, mint a hegymászó családja, köztük édesapja, aki közösségi oldalán búcsúzott fiától.

Nincs már több remény

Mint ahogyan arról a minap mi is beszámoltunk, nem találta meg Suhajda Szilárdot a mentőcsapat, így a keresést befejezték: a hegymászó még május 21-én indult el az 5500 méteren lévő alaptáborból, hogy alpin stílusban, oxigénpalack és serpák nélkül megmássza a Föld legmagasabb csúcsát, a Mount Everestet. Szilárd május 24-én kezdte meg a csúcstámadást, és még akkor folytatta a hegymászást, amikor a visszafordulási határideje már lejárt. 8700 méteres magasságban a műholdas készüléke már nem adott jelzést, így családja és egy egész ország elkezdett aggódni érte, mint az utólag kiderült, jogosan. Bár május 25-én egy másik expedíció tagjai még életben látták Szilárdot a Hillary-lépcső aljánál, a hegymászó akkor már nem volt jó egészségi állapotban, így egy nappal később tapasztalt nepáli serpák és hegyivezetők indultak a keresésére, de nem jártak sikerrel: nem találták meg Suhajdát, így a sportoló hivatalos közösségi oldalán egy közlemény formájában tudatták az aggódókkal, hogy a keresést befejezték. Azóta egy ország gyászolja a kiváló sportembert, köztük Szilárd édesapja, Tibor is, aki szívszorító bejegyzést tett közzé Facebook-oldalán.

Suhajda Tibor közösségi oldalán több bejegyzés is megjelent az elmúlt napokban. Az aggódó édesapa május 25-én a következőket írta: „Isten legyen velünk, és főleg Veled, édes fiam… Már egy ország aggódik érted, rajtunk kívül”. De nem ez volt az egyetlen poszt: „Mit is élhetsz át most! Sikerek és kudarcok? Most engedd el és csak magadra, a túlélésre gondolj, koncentrálj! Összetartva az ország, barátok és rokonok – veled vagyunk és imádkozom, imádkozunk érted, és hogy a kis unokám, a fiad Soma, újra a tenyeredbe tudjon csapni, hogy szia „édesapa” újra itthon… Könnyes szemmel aggódva osztom meg én is a jelenlegi, biztató friss híreket. Szeretünk és nagyon várunk HAZA” – írta pár nappal ezelőtt Tibor.
Kattints a további képekért!

A hegymászó május 21-én indult el az 5500 méteren lévő alaptáborból, hogy megmássza a Föld legmagasabb csúcsát, a Mount Everestet. Suhajda klasszikus alpin stílusban, tehát oxigénpalack és serpák nélkül indult neki.

Leadfotó: Facebook/SuhajdaSzilardClimber

Oldalak

Sztárok
Lifestyle
Visszatért a TV2-re a Mutasd a hangod, amiben megint kaptunk érdekes előadásokat.
Sztárok
Mindenkit sokkolt a hír, hogy Vadon Jani távozik a Rádió 1 műsorából.
Sztárok
Nagyon úgy tűnik, hogy Joe Manganiello nem szomorkodott sokáig Sofia Vergarával való válása után, hiszen a színészre máris rátalált a szerelem egy 33 éves színésznő személyében.