Tényleg a depresszió miatt menekült a halálba Robin Williams? Meglepő dolgot találtak a színész boncolási jegyzőkönyvében

Robin Williams neve senki számára nem cseng ismeretlenül: az Oscar-díjas és hatszoros Golden Globe-díjas amerikai komikus és színész jó pár dolgot letett az asztalra, és páratlan humorával minden bizonnyal még jó sokáig szórakoztatta volna a világot, ha nem menekül a halálba 2014-ben, 63 évesen.

Halálhíre mindenkit megrázott

Robin Williams minden idők egyik legkedveltebb komikusa volt: számos generációt szórakoztatott mind a színpadon, mind pedig filmjeiben több mint négy évtizeden átívelő, díjnyertes munkája során, egyénisége és nagylelkű szíve pedig csak még feljebb emelte őt. Éppen ezért sokkoló volt, amikor 2014. augusztus 11-én kiderült, hogy a színész saját kézzel vetett véget életének – ezen a napon holtan találták őt kaliforniai otthonában. Bár a rajongók szerint korábban semmi nem utalt arra, hogy Williams ilyen végzetes döntésre fogja elszánni magát, felesége jól tudta, hogy a humoristával koránt sincs minden rendben: Robin ekkortájt ugyanis már korai stádiumban lévő Parkinson-kórral küzdött, emellett pedig alkohol- és drogproblémái is voltak, de depresszióval is kezelték őt. Anyagi gondjai is akadtak bőven, boncolási jegyzőkönyvében pedig egy érdekes dolgot is találtak, ami még feleségének is újdonság volt.

Robin Williams már a középiskolában kitűnt diáktársai közül: ő volt a legnépszerűbb tanuló, aki barátait rendszeresen szórakoztatta páratlan humorával, ami miatt a legviccesebb diáknak tartották őt – éppen ezért nem meglepő, hogy később aztán bejutott az egyik legnevesebb zenész- és színészképző egyetemre, a Juilliard Schoolba, amit végül 1976-ban otthagyott.
Kattints a további képekért!

A „shoppingolás” nem újkeletű, a szépség iránti vágy egyidős az emberiséggel. Az idei utolsó JOY-napokhoz közeledve a magazin Budai Lotti írónő, a divat történetének kutatója segítségével mutatja be, hogy a régi korok híres magyar asszonyai, hogyan viszonyultak a vásárláshoz és mi volt a gyengéjük a divatban és a szépségápolásban.

Leadfotó: 123rf

Oldalak