Sztárok

Ő volt minden idők egyik legdögösebb férfi sztárja: nők milliói bolondultak a magyar származású színészlegendáért – fotók

Az Oscar-, Golden Globe- és BAFTA-díjas, részben magyar származású Paul Newman-t mind a mai napig a filmtörténelem egyik legnagyobb hatású alakjaként tartják számon. A kivételes tehetséggel megáldott színészlegenda rengeteg felejthetetlen alakítással lopta be magát a közönség szívébe, játékáról a kritikusok is elismerően beszéltek, sikerét azonban nemcsak talentumának, hanem ellenállhatatlan sármjának is köszönhette.

Mindenki rajongott érte

A magyar származású Paul Newman 1925. január 26-án látta meg a napvilágot az Ohio állambeli Shaker Heightsben, s miután kitanulta a színészmesterséget, karrierjét a Broadway deszkáin kezdte James Dean, Steve McQueen, Marlon Brando kortársaként. Hamarosan Hollywood is szemet vetett rá, 1954-ben pedig megkezdődött filmkarrierje, melynek során a mozi számos klasszikusában kapott szerepeket. A jóképű híresség páratlan tehetségével, legendás kék szemeivel, maníroktól mentes játékával, valamint sokoldalú egyéniségével hamar meghódította a közönséget – főként a női nézők szívébe sikerült belopnia magát, ami nem csoda, hiszen mind a mai napig a valaha élt egyik legnagyszerűbb színésznek és a huszadik század egyik legnagyobb férfi szexszimbólumának tartják. Galériánkban megmutatjuk, milyen elképesztően vonzó volt fiatalon a színész, akinek férfias sármja idősebb korában csak még inkább erősödött:

Érdekesség, hogy Paul Newman eleinte nem készült színésznek: tizennyolc évesen nagy álma volt pilótaként szolgálni hazáját a második világháborúban, de színvaksága miatt erre alkalmatlan volt, így inkább rádiósként fogta az éter jeleit a Csendes-óceánt átszelő torpedóbombázókon. A háború után elvégezte a Yale egyetemen az angol-közgazdász szakot, ám legbelül elfogta egy érzés, hogy az élet talán nagyobb dolgokat tartogat számára és a művészi pályán is sikeres lehet – hamarosan kiderült, hogy ebben egyáltalán nem tévedett.
Kattints a további képekért!

Évtizedekkel ezelőtt a színész és filantróp, Paul Newman, akit frusztrált életének minden engedély nélkül megjelent életrajza és a róla szóló írások, inkább feljegyezte saját történetét.

Leadfotó: Getty Images

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Hagyományosan a királyi családok tagjai az idő múlásával újabb és újabb rangokat kapnak, Sarolta esetében azonban lehet, hogy megszakad ez a tradíció.
Fashion&Beauty
Ha fontosnak tartod hajad ápolását, valószínűleg te is rengetegféle olajat kipróbáltál már. Nem mindegy viszont, hogy milyen olajokat is használsz tincseidre.
Lifestyle
Nem elég, hogy az orosz-ukrán háború miatt így is illékony és instabil lábakon áll a világ békéje, Észak-Korea időről időre borzolja a kedélyeket.