Pataky Attila gitárosuk haláláról mesélt - Így élte túl az EDDA a tragédiát

Kun Péter mindössze 25 évet élt.

Bőr, motor és rock and roll

A miskolci alapítású, legendás Edda Művek hazánk egyik leghíresebb rockegyüttese, aminek tagjait és dalait az egész ország ismeri a gyerekektől az aggastyánokig. Az együttes magva 1973-ban alakult Griff néven, majd 1974-től Edda néven folytatták az acélváros szabadszájú rockerjeiként. Bár a zenésztársak időről időre vándoroltak a zenekarban, a banda magja, Pataky Attila, Gömöry Zsolt, Kicska László és Kun Péter hosszú éveken át ontották magukból a magyar rockslágereket. A csapat elhozta Magyarországra a nyugati rock életérzését, vagány bőrruhákban jártak, elképesztő bulikat csináltak és motoroztak. Ezt az időszakot elevenítette fel a zenekar frontembere, Pataky Attila a XX. Harley-Davidson Open Road Fesztivál sajtótájékoztatóján, ahol idén már 14. alkalommal fognak zenélni.

44 év rock

"Rengeteget motoroztunk, a fesztiválra is mindig két keréken érkeztünk. Sosem terveztünk semmit, nekem nem voltak elvárásaim, nyitott lélek vagyok. Motorosként ez kell, mert néha szétéget a Nap, máskor meg elver az eső. Az idő sosem tudta elrontani az élményt, mert ha esett, akkor arra emlékeztünk, milyen volt együtt bőrig ázni. Szeretem ezt a felszabadultságot, amivel a motorozás és az Open Road jár. Nekem különösen emlékezetes ez a rendezvény, mert tíz évvel ezelőtt éppen itt ismerhettem meg a feleségemet"

- osztotta meg riporterünkkel az énekes, aki azóta is nagy boldogságban él együtt a nála 28 évvel fiatalabb egykori rajongójával, a gyönyörű Orsolyával.

Lapozz, a cikk folytatódik!

Fotó: Fortepan / Urbán Tamás, TV2 /Mokka

Oldalak

Szólj hozzá Te is!