Nicole Kidman: Negyvenéves korod után színésznőként véged van Hollywoodban

Az Oscar-díjjal kitüntetett Kidman egyik legújabb filmje kapcsán nyilatkozott arról, milyen sokat is számít az Álomgyár berkein belül egy színésznő életkora.

Amikor egyre ritkulnak a szerepajánlatok

Lehetetlen megállítani az idő múlását: a kilencvenes évek legfelkapottabb színésznői (Nicole Kidman, Sandra Bullock, Julia Roberts, Cameron Diaz) bizony már negyvenes éveig végén, ötvenes éveik elején-közepén járnak. Akad köztük olyan is - például a napjainkban 49 esztendős Diaz -, aki meg sem próbálta felvenni a versenyt az idővel, és inkább felhagyott a színésznői hivatással. Nem is kárhoztathatjuk döntéséért, hiszen tudvalevő, hogy egy bizonyos életkor után mérhetetlenül beszűkülnek a szerepek egy színésznő számára (persze ez nem feltétlenül igaz: Jennifer Lopez ötvenen túl is olyan nő- és asszonyalakokat játszik, akik leginkább huszon- vagy harmincvalahány évesnek tűnnek a vásznon).

Az Oscar-díjas Nicole Kidman máig aktív Hollywoodban. Igaz, már nem akkora húzónév, mint mondjuk húsz-huszonöt évvel ezelőtt, de még mindig olyan izgalmas mozis projektekben vesz részt, mint mondjuk az Egy szent szarvas meggyilkolása (2017), a Pusztító (2018) vagy a Botrány (2019), s emellett még olyan közönségkedvenc blockbusterekhez is asszisztál, mint mondjuk az Aquaman (2018). Kidman legújabb mozija kapcsán mégis keserű nyilatkozattal sokkolta a rajongóit.

Fotó: 123rf

Lapozz, még nincs vége!

Oldalak