Sztárok

Kiderült a titok: ez volt Michael Jackson legnagyobb kívánsága temetésével kapcsolatban, ruhatervezője pedig teljesítette is a kérését

Idén júniusban volt 13 éve annak, hogy a pop királya nincs velünk: Michael Jackson halála 2009-ben sokkolta az egész világot, az énekes azonban bizony előre gondolkodott – tudta, mi az az egy-két dolog, amit magával akart vinni a sírba.

A zenei világ egyik pótolhatatlan alakja

Michael Jackson a zenei élet egyik, ha nem a legkiemelkedőbb alakja volt: öröksége mindmáig él, zenéje pedig a mai napig útmutatásként szolgál az előadók számára, akik gyakran merítenek ihletet Jacko szerzeményeiből. A pop királya csupán 50 éves volt, amikor örökre lehunyta a szemét: halála körülményeit illetően még mindig sok a kérdés, hiszen felmerült például magánorvosának felelőssége is, de többen úgy gondolják, Michael még mindig él, csupán a nyilvánosságnak és a reflektorfénynek akart végérvényesen búcsút inteni, ezért rendezte meg saját halálát. Nos, az igazság sajnos minden bizonnyal nem az utóbbi: a rajongóknak egyszerűen el kellett fogadniuk a tényt, hogy Jackóval gyógyszertúladagolás végzett azon a bizonyos végzetes napon, amikor Conrad Murray, az énekes orvosa rálelt a popsztárra annak Los Angeles-i otthonában. Conrad állítólag már hiába próbálta újraéleszteni az előadót, már késő volt, nem tudta megmenteni az életét, sem pedig a kiérkező mentők, akik három percen belül odaértek az énekes házához. A mentősök egy órán át próbálkoztak az újraélesztéssel a kórházba vezető úton, de nem volt mit tenni – mint az később kiderült, a tragédia felelőse többek között a személyi orvos, Conrad Murray volt, aki számos olyan hibát elkövetett, ami szerepet játszott Jackson halálában. A halált a vényköteles gyógyszerek túladagolása okozta: Michaelt alvászavara miatt Conrad propofollal kezelte, amit egyébként csak anesztéziával foglalkozó szakember adhatott volna be neki, Murray azonban kardiológus volt. A király keringése a többféle gyógyszer miatt összeomlott, leállt a szívverése, amit az orvos csak egy órával később vett észre, amikor már gyakorlatilag semmit sem tudott tenni annak érdekében, hogy az újraélesztéssel visszahozza a sztárt az élők sorába. Jackson halálára tehát senki sem számított, hiszen az énekes épp a This Is It nevű turnéjára készült, nem pedig a végső távozásra – Michael azonban korábban már gondolkodott saját temetéséről, akkor pedig elmondta ruhatervezőjének, mit szeretne magával vinni a sírba.

Lapozz a részletekért!

Oldalak

Sztárok