Tényleg visszavonul a színészettől Michael Caine? Íme a teljes igazság

A kétszeres Oscar-díjas színészlegenda a kilencvenhez közeledvén is remek formában van, pár napja azonban szárnyra kelt a pletyka, miszerint visszavonulna mesterségétől. Mi az igazság?

Búcsút intene a színészetnek Michael Caine?

Michael Caine Hollywood egyik legnagyobb élő legendája: a 88 esztendős brit színész minden létező babért learatott hosszadalmas pályafutása során, szinte nincs is olyan szakmai kitüntetés, melyet ne nyert volna el, és szereprepertoárja is a végtelenhez közelít. A kaméleonszerű színésznagyság a kilencvenhez közeledvén is igencsak aktív szereplője a hollywoodi filmgyártásnak, az utóbbi években például a Vén rókák, a Tolvajok királya, a Tenet és a Jöjj velem című mozikban szerepelt, s semmilyen jel nem utalt arra, hogy behúzná a vészféket.

Ennek ellenére pár nappal ezelőtt a világsztár interjút adott a BBC Radionak, melyben visszavonulását pedzegette. Michael Caine ekkor arról beszélt, hogy az utóbbi években komoly gerincproblémákkal küzd, melyek meggátolják abban, hogy olyan energikussággal és precizitással végezze színészi munkáját, ahogyan eddig tette. Caine azonban egyáltalán nem tűnt csalódottnak az interjúban, hozzáfűzte ugyanis, hogy az utóbbi időben már nem is annyira színészként, mint inkább íróként gondol magára. A 88 éves színészóriás ugyanis több könyvet is írt az utóbbi időben, melyek jelentékeny sikernek bizonyultak, és - mint elmondta - írni az ágyból is lehet, a filmforgatásokhoz viszont be kell járni a stúdióba, ami már sokkal fáradságosabb számára.

Fotó: 123rf

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Oldalak