Sztárok

Parkinson-kórral diagnosztizálták a világhírű filmrendezőt

A 66 éves Lars von Trier jó egészségi állapotnak örvend. A dán filmrendező a lesújtó diagnózis ellenére úgy döntött, befejezi készülő tévésorozata harmadik évadát.

Nem hagy fel a munkával

Parkinson-kórral diagnosztizálták a 66 éves dán filmrendezőt, a világhírű Lars von Triert. A szomorú hírt a művész produkciós cége, a Zentropa jelentette be hétfőn. Úgy hírlik, Lars von Trier egészségi állapota kielégítő, a tüneteit most egy kezeléssorozat révén igyekeznek enyhíteni a szakemberek, és nagyon úgy néz ki, hogy betegsége miatt a munkából sem fog kiesni, legalábbis egyhamar biztosan nem, hiszen úgy döntött, az eredeti terveknek megfelelően 2022 végére befejezi Riget (A Birodalom) című horrorsorozatának harmadik évadát.

A Zentropa közleménye szerint Lars von Trier már csak korlátozott számban ad interjút A Birodalom harmadik szezonjának premierjéig.

Botrány botrány hátán

A dán filmrendező botrányos, megosztó alkotásaival szerzett hírnevet magának. 2000-ben a Táncos a sötétben című művével elnyerte a Cannes-i Filmfesztivál fődíját. 2011-ben, Melankólia című filmjének sajtótájékoztatóján nácinak nevezte magát, aki szimpatizál Hitlerrel, majd nyíltan bírálta Izraelt. Később szarkasztikus humorának megnyilvánulásaként hivatkozott a nagy médiavisszhangot kiváltott esetre.

A Dogville - A menedék című filmjéért 2003-ban megkapta az Európai Filmakadémia díját, de a már említett Táncos a sötétbenért Oscar-díjra is jelölték 2001-ben. További ismert alkotásai között találjuk az Antikrisztust, A nimfomániást, a Hullámtörést és az Idiótákat.

Fotó: Emma McIntyre / Getty Images

Még mindig kómában van a világhírű színésznő, miután ámokfutásba kezdett Los Angeles utcáin.

Leadfotó: Emma McIntyre / Getty Images

Oldalak

Sztárok
Lifestyle
Kíváncsi vagy a személyiséged legmélyebb rétegeire? Ez az egyszerű teszt többet mond el rólad, mint gondolnád.
Sztárok
Sanna Marint általában hivatalos, elegáns és visszafogott szettekben láthatjuk csak munkájából és pozíciójából kifolyólag, most azonban fehér estélyit öltött magára, amiben úgy tündökölt, akár egy...
Utazás
Lehet, hogy korábban már találkoztál ezzel a bejegyzéssel, azonban számos platformon újra megosztották azt a két képet, ami 35 év különbséggel készült.