Sztárok

Ilyen gyönyörű volt fiatalon a 103 éve született Komlós Juci: ritkán látott fotókon az ország Lenke nénije

Kivételes életutat járt be Komlós Juci, aki a Szomszédokban alakított Lenke néniként egy jóságos és szeretetre méltó nagymama szerepében költözött be a nézők otthonába.

Imádta a közönség

1919. február 10-én látta meg a napvilágot a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Jászai Mari-díjas Komlós Juci, akinek szó szerint a vérében volt a művészet. Édesapja, Komlós Vilmos nagyszerű komikus volt, aki évekig játszotta óriási népszerűséggel Sajó szerepét a Hacsek és Sajó című bohózatokban, édesanyját, Pintér Irmát pedig szintén színésznőként ismerte az ország. Miután 1935-ben befejezte tanulmányait Rózsahegyi Kálmán színművészeti iskolájában, szinte azonnal elindult a siker felé vezető úton: bár kivételes karrierje során számos színdarabban csillogtatta meg tehetségét, az ország leginkább a Szomszédok című teleregény Lenke nénijeként emlékszik rá mind a mai napig. A kiváló művésznő 2011. áprilisa óta nincs közöttünk, a személyét körülvevő rajongás azonban még most sem enyhült, sőt: a közönség mind a mai napig határtalan szeretettel emlékszik vissza a személyére, és mindarra, amit az alakításaival nyújtott. Galériánkban megmutatjuk, milyen gyönyörű volt Komlós Juci a fiatal éveiben, amikor elindult a színészi pályán:

A színésznő három évesen állt először színpadon, s bár édesapjával is szerepelt egy operettben, a szülei kezdetben azt akarták, más szakmát válasszon magának felnőttként. Azonban Rózsahegyi Kálmán színiiskolájában hamar kiderült, hogy istenadta tehetsége van, s nem sokkal tanulmányai megkezdése után a Király Színház Viktória című operettjében őt választották ki a kínai lány szerepére.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: Facebook/ Mátra Művelődési Központ

Oldalak

Sztárok
Utazás
A most felfedezett minták nagyjából kétszer olyan idősek, mint a korábbi rekordtartó - árulta el a Cambridge-i Egyetem egyik munkatársa.
Fashion&Beauty
A hajápolásra is kiemelt figyelmet kell fordítanunk, ugyanis kárt tehetünk a hajunkban, ha nem foglalkozunk vele. Lefekvés előtt is érdemes néhány dologra odafigyelni.
Utazás
Dr. Kovács Erik éghajlatkutató, klimatológus, a Klímapolitikai Intézet vezető kutatója friss elemzésében arra a kérdésre keresi a választ, hogy van-e esély Magyarországon fehér karácsonyra 2022-ben.