Érthetetlen mind: íme 5 bizar tény, amit biztosan nem hallottál még Kim Dzsongunról

Észak-Korea vezetőjéről számos pletyka és hihetetlen tény terjed a világhálón – most ötről lerántjuk a leplet, ami biztosan igaz.

Titokzatos ország egy még titokzatosabb vezetővel az élén

Észak-Korea maga az elszigeteltség és rejtély, ez pedig leginkább vezetőjének, Kim Dzsongunnak köszönhető, aki intézkedéseivel és szigorú szabályaival egyszerűen nem enged bepillantást az ország mindennapjaiba azok számára, akik nem ott élnek. Akik viszont Észak-Koreában születtek és laknak, életük szinte maga a pokol: számos furcsa és bizarr törvényt kell ugyanis betartaniuk, többek között például nem viselhetnek bőrdzsekit sem – aki pedig szembe megy a kormány rendelkezéseivel, elképesztő büntetésekre számíthat, legrosszabb esetben pedig akár szó nélkül halálra is ítélhetik. Kim Dzsongunt tehát népe okkal féli: szinte senki nem mer nemet mondani neki, hiszen mindenki tudja, mi vár rá, ha nem engedelmeskedik a rettegett diktátornak, akiről számos elképesztő tény terjed az interneten. Ilyen például az, hogy sajtfüggőségben szenved, ettől hízott meg az utóbbi években olyan drasztikusan, míg népe éhezik, de azt is hallhattuk már róla, hogy évekkel ezelőtt plasztikai beavatkozáson esett át, hogy jobban hasonlítson nagyapjára. Nos, ezeken kívül még rengeteg pletyka kering Kim Dzsongunról, galériánkban viszont nem ezeket, hanem kész tényeket olvashatsz róla, amelyek minden bizonnyal igazak is!

Születési ideje ismeretlen: Kim Dzsongun 1982. január 8-án vagy július 6-án született, de az is lehet, hogy 1983-ban vagy 1984-ben – a diktátor születési ideje tehát ismeretlen. De mire fel ez a rejtély a vezető születésnapjával kapcsolatban? Nos, állítólag Kim idősebbnek és érettebbnek akar látszani a koránál, ezért állítja, hogy hivatalos születési dátuma 1982, a dél-koreai hírszerzés szerint viszont valójában 2 évvel később látta meg a napvilágot. Vagy így, vagy úgy, de az biztos, hogy ő a világ egyik legfiatalabb vezetője.
Kattints a további képekért!

Éves karácsonyi beszédében II. Erzsébet királynő megemlékezett szeretett férjéről, Fülöp hercegről is.

Leadfotó: 123rf

Oldalak