Sztárok

Károly túl messzire ment: az uralkodó megszegte a királyi protokollt, alapvető szabályokat hagyott figyelmen kívül

Úgy tűnik, Harrynek volt kitől örökölnie a lázadó stílust, hiszen ahogyan ő, úgy apja is több alkalommal semmibe vette a palota legfontosabb előírásait.

Szabályszegő hercegből király

Mint ahogyan arról már mi is beszámoltunk, II. Erzsébet királynő halálával a néhai uralkodó legidősebb fia, a 74 éves Károly vette át anyja helyét a trónon, akit május 6-án ünnepélyes keretek között koronáznak majd királlyá a londoni Westminster-apátságban. Az esemény során III. Károly feleségét, Kamillát is megkoronázzák, ugyanis a brit monarchikus szokásjog alapján a mindenkori király feleségét a „Queen Consort”, vagyis az uralkodó királynői rangú hitvese cím és külön korona illeti meg, valamint ugyanúgy felségnek kell szólítani őt, mint a királyt. Károly tehát hosszú-hosszú várakozás után hamarosan végre hivatalosan is elfoglalhatja a helyét a trónon, ám címével nem csupán a ragyogás és hihetetlen rang, de óriási felelősség és megannyi szabály is jár. A királyi protokollt ugyanis neki is be kell tartania a többi családtaghoz hasonlóan, ami nem biztos, hogy egyszerű lesz neki, ugyanis a múltban Károly számtalanszor megszegte már a szigorú előírásokat, amivel megsértette a palota rendjét. Galériánkban most összeszedtük a legnagyobb kihágásait, melyek bebizonyítják, hogy Harrynek bizony volt kitől örökölnie rendszegő magatartását!

Károly 1982. június 21-én hátat fordított egy ősi királyi hagyománynak: akkor ugyanis a jelenlegi király úgy döntött, hogy bent lesz Dianával a szülőszobán, mikor a hercegné életet ad Vilmos hercegnek, így Károly ennek szemtanúja volt. Két évvel később Harry születésénél is jelen volt, holott ez korábban egyáltalán nem volt szokványos a brit királyi család tagjainál, ám a múltban is előfordult már, amikor valaki megszegte ezt a régi illemszabályt. Fülöp szintén Erzsébet mellett volt, amikor a királynő világra hozta Eduárdot: az uralkodó maga kérte meg férjét arra, hogy a herceg legyen mellette a szülőszobán, Fülöp pedig így is tett.
Kattints a további képekért!

Vajon tényleg elkövette ugyanazt a hibát, amibe hajdanán édesapja, III. Károly király is beleesett?

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Sztárok
Lifestyle
Hidratálni nem csak kánikula idején fontos. Egy gyors teszttel te is kiderítheted, hogy áll a szervezeted vízkészlete.
Fashion&Beauty
A Y2K divat, más néven a "Z generációs" divat az utóbbi években egyre népszerűbb lett.
Utazás
Közepes, 5,3-as erősségű földrengés volt kedden este Románia nyugati részén, a magyar határ melletti Arad megyében - közölte kedden este a román Országos Földtani Intézet (INFP).