Szülei megkeserítették gyermekkorát: csak évtizedekkel később szembesült családja súlyos titkával az Oscar-díjas színésznő

Julie Andrews a filmtörténelem egyik legkiemelkedőbb egyénisége: bár fényes karriert futott be, élete nem volt mindig zökkenőmentes, főleg gyermekkorában.

Rögös út vezetett a sikerig

A legendás színésznő Julia Elizabeth Vells néven látta meg a napvilágot 1935. október 1-jén. Gyermekként talán ő maga sem gondolta, hogy valaha az egész világ ismerni fogja a munkásságát, mostanra azonban számos elismeréssel büszkélkedhet, emellett rengeteg időtálló film és színházi darab jelzi a nevét. Híressé olyan Broadway musicalszerepei tették, mint például a My Fair Lady és a Camelot, valamint musicalfilmek, köztük A muzsika hangja és a Mary Poppins, amiért Oscar-díjat kapott. Noha magánélete ma már csendes, volt idő, amikor súlyos problémák árnyékolták be a mindennapjait. Részletek a galériában!

Julie Andrews már nagyon fiatalon órákat vett Joan nagynénje tánciskolájában, ahol fizetésképp anyja játszott a zongorán. Első szerepét kétévesen kapta, háromévesen már beszélő-éneklő szerepet játszott a Winken, Blinken, and Nod c. darabban – pedig akkoriban korántsem volt könnyű az élete.
Kattints a további képekért!

Noha Judy Garland minden idők egyik lehetségesebb színésznőjeként vonult be a történelembe, a magánélete sosem volt könnyű, sőt: rengeteg probléma árnyékolta be a mindennapjait, egészen kicsi kora óta.

Leadfotó: Jason LaVeris/FilmMagic/Getty Images

Oldalak