Iszonyú, ami vele történt: 30 éves korában vízbe fulladt a világhírű énekes, menedzsere meglepő részleteket árult el a végzetes napról

Jeff Buckley menedzsere, Keith Foti épp a zenésszel volt, amikor az énekesnek nyoma veszett – ügynöke később meglepő őszinteséggel vallott a szívszorító utolsó pillanatokról.

Apja nyomdokaiba akart lépni

Jeff Buckley neve sokak számára csak édesapja, Tim Buckley zenész miatt hangzik ismerősen, vannak azonban, akik már az elejétől követték Jeff munkásságát. Az énekes azután döntötte el, hogy komolyabban is szeretne a zenéléssel foglalkozni, miután apja kábítószer-túladagolás következtében meghalt 1975-ben, habár Jeffnek már gyermekként kialakult a kötődése a zenéhez, ugyanis anyja zongorista és csellista volt. A fiatal srác nevelőapja aztán megismertette Buckley-val a Led Zeppelin. Jimi Hendrix és Pink Floyd dalait, így Jeff már 12 évesen eldöntötte, hogy a zenével szeretne foglalkozni, ezért a középiskola után a hollywoodi Musicians Institute nevű intézményben folytatta a tanulmányait. Énekelt, gitározott, 1990-ben pedig New Yorkba költözött, hogy elindítsa szólókarrierjét, ez pedig négy évvel később sikerült is neki: leszerződött egy lemezkiadó céghez, ahol megkezdte az első (és egyben utolsó) albumának, a Grace-nek a felvételeit. 1994 után három évig egy zenekarban játszott és turnézott, majd a csapat megkezdte a második album munkálatait, ez azonban sosem valósult meg Jeff halála miatt. Galériánkban eláruljuk a tragédia részleteit!

1997-ben Jeff zenekara a fiatal férfire várt Memphisben, aki épp akkor költözött oda New Yorkból. Buckley az utazás után úgy döntött, hogy időre van szüksége, szeretné kipihenni az utazást, ezért a Mississippihez indult, hogy megmártózzon, a zenekar ügynöke, Keith Foti pedig vele tartott.
Kattints a további képekért!

Szabó Győző első házasságából egy gyermek, Bori született, aki immáron kész nő, apja pedig méltán lehet büszke rá.

Leadfotó: Getty Images

Oldalak