Sosem heverte ki kislánya elvesztését a színésznő: gyermeke halálának minden évfordulóján öngyilkosságot kísérelt meg

Amerikából indult, de franciaként élt és halt meg a feltűnő szépségű színésznő, Jean Seberg, aki saját kezével vetett véget az életének mindössze negyvenegy évesen.

Tragikus sors

Jean Seberg karrierje meseszerűen kezdődött: még tizenhét éves sem volt, amikor Otto Preminger rendező 18 ezer jelentkező közül őt választotta ki Szent Johannáról készített hollywoodi filmjének főszerepére. Az álom azonban gyorsan rémálommá változott: a nagy hírveréssel beharangozott film csúfosan megbukott, alakításáról ledorongoló kritikák jelentek meg, pedig a nagyjelenetben, amikor Johannát megégetik a máglyán, arcon találta egy szikra, így a filmtörténet egyik leghitelesebb haldoklási jelenetét produkálta. Preminger kitartott mellette, s a Jó reggelt búbánatban ismét egy francia lány szerepét osztotta rá. Ezúttal azonban Audrey Hepburn játszotta le a filmvászonról, így Seberg parkolópályára és a Columbia stúdióhoz került, amely jobb híján Az ordító egér című vígjátékban alkalmazta. Sebergnek minden tehetsége megvolt ahhoz, hogy sikerekben gazdag karriert fusson be, ám egy szörnyű tragédia mindent megváltoztatott…

Seberg éppen mézesheteit töltötte első férjével Párizsban, amikor Jean-Luc Godard, a francia új hullám teoretikusa felkérte a Kifulladásig főszerepére. A Columbia nem emelt kifogást, így Jean-Paul Belmondo partnereként munkához láthatott.
Kattints a további képekért!

Bajor Gizi élete tragikus véget ért, amikor férje, Germán Tibor úgy döntött, hogy a napi vitamininjekció helyett valami mást ad be feleségének.

Leadfotó: REPORTERS ASSOCIES/Gamma-Rapho via Getty Images

Oldalak