Sztárok

Beteges tisztaságmániája kezdte ki az amerikai filmproducer egészségét: az őrült milliárdos még a ruhát sem tűrte meg magán

Howard Hughes-ot több szempontból is valódi zseniként tartották számon szerteágazó tehetsége miatt, azonban a milliárdos elméjén életének második felére teljesen elhatalmasodott a paranoia és a különcség, ami halálához is vezetett.

Az őrültté lett zseni

Howard Hughes neve idehaza talán nem olyan ismert, külföldön azonban a filmproducerként, rendezőként, mérnökként és pilótaként is tevékenykedő férfit valósásos zseniként tartották számon: a milliárdos szerencsés családba született, hiszen apjától egy jól menő szerszámgépgyárat örökölt, amely megadta az alapot Howard költséges filmes és repülőgépipari vállalkozásaihoz. Ő rendezte például a Pokol angyalai című háborús filmet, valamint A törvényen kívüli című westernfilmet is, valamint 1932-ben létrehozta a Hughes Aircraftot, illetve egy nonprofit orvosi kutatószervezetet is, így érthető, hogyan is lett belőle olyan vagyonos ember: Hughes többlábon állt, két híres repülőmodellt is tervezett, de több repülési világrekordot is felállított. Vele kapcsolatban azonban talán mégsem ez az érdekes, hanem életének második fele, amit teljes elzártságban és paranoiában töltött az emberektől távol: a zseniből őrültté avanzsált Howard 1966-ban végleg eltűnt a világ szeme elől, elzárkózva, magányosan élt, korábbi pszichés zavarai pedig ekkorra már teljesen elhatalmasodtak rajta, halálához is egyik beteges szokása, a tisztaságmánia vezetett.

Howard fiatalon igazi szívtiprónak számított: külseje és vagyona miatt nők milliói hevertek a lába előtt, gazdagságának és sármjának pedig még a kor legnagyobb sztárjai, főleg színésznői sem tudtak ellenállni.
Kattints a további képekért!

Bár a hercegné mindig is arról volt híres, hogy áthágta a rá vonatkozó protokoll előírásokat, van egy ősi szabály, amit azonban csak ő tartott be, Katalin és Erzsébet királynő viszont többször is megszegte azt.

Leadfotó: Getty Images

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Voltak, akik igen szűken értelmezték a "családban marad" kifejezés fogalmát.
Fashion&Beauty
A vörös rúzs továbbra is az egyik legsokoldalúbb smink – lehet csábító, ünnepi, merész és rendkívül elegáns is.