Veszélyben van Harry herceg és családja: katasztrófa fenyegeti Meghan Markle-lel közös otthonukat

Harry herceg és Meghan Markle két éve vásárolt kaliforniai villáját könnyen romba döntheti egy természeti katasztrófa. Földcsuszamlás miatt retteghet a hercegi pár.

Költözni kényszerül a sussex-i pár

Harry herceg és Meghan Markle 2020-ban helyezték át székhelyüket az Egyesült Királyságból az Egyesült Államok területére, miután búcsút intettek királyi kötelezettségeiknek. Kalifornia államban, Santa Barbara megyében, egy Montecito nevű helyen leltek rá új otthonukra, ahol immár két gyermekükkel, a kétéves Archie-val és a kilenc hónapos Lilibettel élik mindennapjaikat.

Az Index most arról ír, hogy veszélybe került a meghitt családi idill, ugyanis egy közelgő vihar következtében kialakuló árvíz komolyan veszélyezteti a pár 11 millió fontot, azaz jelenlegi árfolyamon 5,2 milliárd forintot érő otthonát, amit földcsuszamlás dönthet romba. Mint írják, nyilvánosságra került egy térkép, amelyen az látható, hogy a herceg és Markle háza veszélyzónaként jelzett területre esik. Egyes híresztelések szerint Harryék amúgy is éppen a ház eladását tervezték, a döntés hátterében pedig akár ez is állhat.

A terület egyáltalán nem veszélytelen, erre az elmúlt évekből is számos bizonyítékot lehet felhozni. Utoljára 2017-ben pusztítottak óriási erdőtüzek a megyében, amelyek összesen 1063 épületet tettek tönkre, ezzel 2,2 milliárd dollár kárt okozva. 2018-ban egy vihar következtében 130 ház dőlt romba, ami 23 halálos áldozatot is követelt. A mostani földcsuszamlásokat is erdőtüzek okozzák, mivel az utóbbi időben a lángok martalékává vált a dombos területeket védő növénytakaró nagy része, illetve a szárazság miatt lassan is nő vissza a növényvilág.

Terry Cuningham, Harryék házának előző tulajdonosa elárulta, bár a korábbi földcsuszamlások nem érintették az ingatlant, az pont olyan közel helyezkedik el a patakhoz, hogy komolyan kelljen venni a figyelmeztető előrejelzéseket. John Frye, a Santa Barbara megye árvízvédelméért felelős szakember szerint itt nem az a kérdés, hogy megtörténik-e a baj, hanem hogy mikor.

Vilmos herceg óriásit hibázott, milliókat sértett meg egy meggondolatlan kijelentésével. Rasszizmussal vádolják a brit trónörököst.

Leadfotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images

Oldalak