Grace Kelly előre figyelmeztette Dianát a bajra: kulcsmondat hagyta el a színésznő száját

Ha Diana megfogadta volna a színésznő tanácsát, talán még ma is élne.

Tragikus sorsú hercegnék

Grace Kelly és Diana kétségtelenül minden idők két legikonikusabb királyi családtagja volt, akikről a mai napig beszélnek az emberek, akiknek hatása a divatra, az emberek életszemléletére máig tovább él. Életük nagyon hasonló volt: mindketten beházasodtak egy-egy királyi családba, miután beleszerettek annak egyik tagjába, két valódi hercegbe. Hercegnéi létüket azonban nagyon nehezen élték meg: folyamatosan a nyomukban járt a sajtó, minden egyes lépésüket figyelemmel kísérték, minden mozdulatukat elemezték, stílusukat pedig nők millió másolták szerte a világon – az őket körülvevő médiaszenzáció tehát elképesztő volt. Haláluk tragikus körülményei szintén meglehetősen hasonlóak voltak: mindketten egy autóbalesetben vesztették életüket, Grace Kelly 1982-ben, Diana pedig 15 évvel később, 1997-ben. A színésznő 52 éves volt, amikor Monacóban autóbalesetet szenvedett, állítólag agyvérzést kapott vezetés közben – férje teljesen összeomlott a hír hallatán, hogy szépséges felesége súlyos agykárosodást szenvedett, kérésére az orvosok lekapcsolták Kellyt a lélegeztetőgépről. Diana Párizsban vesztette életét az autóját üldöző paparazziknak köszönhetően, de vétkes volt a sofőr is, aki alkoholos befolyásoltság alatt vezetett. A balesetben meghalt Diana szeretője, az egyiptomi Dodi al-Fajed is, halálukkal kapcsolatban pedig a mai napig rengeteg összeesküvés-elmélet van. Grace Kelly és Diana sorsa tehát szinte egy és ugyanaz, a két hercegné pedig találkozott is egymással egy rendezvényen: Grace ekkor már 51 éves volt, és javában élte a királyiak vonzónak tűnhető életét, Diana viszont csupán 19 éves múlt, így még igen tapasztalatlannak számított, hiszen alig egy héttel korábban jelentették be eljegyzését Károly herceggel. Kelly észre is vette, hogy Diana mennyire kényelmetlenül érzi magát, ezért beszélgetésbe is elegyedett vele, melynek során nemcsak megnyugtatta, de figyelmeztette is őt.

1981-ben örvendett az egész világ, hiszen a palota bejelentette Diana Spencer eljegyzését Károly herceggel. Alig egy héttel később, március 3-án az újdonsült jegyespár részt vett egy koncerten a Goldsmiths’ Hallban, ahol Grace Kelly is tiszteletét tette.
Kattints a további képekért!

Mindenkit váratlanul ért Kárpáti Rebeka és Frohner Ferenc szakítása, hiszen nemrég még szerelmesen láthattuk őket a Nyerő Páros nyáron felvett adásaiban. Sajnos időközben valami elromlott, az influencer és a sztárfodrász pedig a szakítás mellett döntött.

Leadfotó: Profimedia-RedDot

Oldalak