Sztárok

Iszonyú, min ment keresztül: megerőszakolták és romlott étellel etették a pszichiátrián a gyönyörű színésznőt

Frances Farmert valaha az egyik legtehetségesebb színésznőnek tartották, ma már azonban leginkább kétes hírnevére, mint a filmvásznon nyújtott alakításaira emlékszik az utókor. Élete nagy részét meghatározta a mentális betegsége, valamint az, ahogyan a kórházban bántak vele…

Hánytatott sors

Frances Elena Farmer 1913. szeptember 19-én látta meg a napvilágot a washingtoni Seattle-ben: már fiatalon bontogatni kezdte a szárnyait, nagy álma volt ugyanis, hogy befutott színésznő legyen. A diploma megszerzése után eleinte színházi produkciókban tűnt fel, hamarosan azonban szerződést írt alá a Paramount Pictures-szel. Pályafutása során több mint egy tucat játékfilmben szerepelt, bár az életéről szóló, különféle szenzációhajhász beszámolók – különösen a pszichiátriai kezelése és a mentális betegsége ellen folytatott küzdelme – miatt szerzett hírnevet. 1943 és 1950 között több kórházban, valamint szanatóriumban is megfordult, ahol állítása szerint a poklok poklát járta meg…

A gyönyörű színésznő mindössze 22 éves volt, amikor Hollywoodba költözött, s noha a karrierje fénysebességgel ívelt felfelé, hamar elterjedt róla, hogy nehezen lehet vele együttműködni. Gyakran hangot adott a véleményének, megtagadta, hogy partikra járjon és interjúkat adjon különböző bulvárlapoknak.
Kattints a további képekért!

Nem az elnök elleni merénylet volt az egyetlen családi tragédia.

Leadfotó: John Kobal Foundation/Getty Images

Oldalak

Sztárok
Fashion&Beauty
Irritációt és szárazságot észlelni bőrünk bármely területén kellemetlen. Száraz szemhéjjal küzdeni viszont különösen fájdalmas és zavaró tud lenni.
Lifestyle
Ennyire hatékony és sokoldalú ital nem igen van, szóval érdemes már most raktároznod belőlük, hogy mindig kéznél legyenek!
Lifestyle
Az Ikrek óriási terhektől szabadul ma meg. Napi horoszkóp!