#filternélkül - Introvertált lány a kamera előtt - Ismerd meg Lukovics Tamarát!

Egy visszahúzódó fiatal felnőtt, aki mégsem félt beengedni tízezreket a magánszférjéba. Lukovics Tamara alig több mint egy éve vlogol, de már most a magyarok egyik kedvenc youtubere. Interjú a magyar Meghan Markle-lel.

#filternélkül - Interjúsorozat Magyarország legmenőbb influencereivel

Véleményvezérek, akiket százezrek követnek. Divatos ruhák, luxuskozemtikumok, drága éttermek és lélegzetelállító utazások - dolgok, amelyekről a legtöbben csak álmodozunk. Igazán jó influencernek lenni azonban nem olyan könnyű, mint amilyennek elsőre tűnik. Új sorozatunkban hazánk leghíresebb vloggereit, youtubereit és Instagram modelljeit kérdezzük arról, mi a valóság, amit a filterek elrejtenek.

Aki kérdez: Lakatos Melinda

Nem túl régi motoros

Tavaly tavasszal kezdett el videózni Lukovics Tamara, mára azonban lassan 15.000-en követik a YouTube-on csatornáját. Ő is úgy kezdte, mint a legtöbb magyar beauty vlogger: külföldi videókból inspirálódott, majd kedvet kapott hozzá, hogy kipróbálja magát a kamera előtt is. Eleinte sminkvideókkal és más beauty tippekkel kezdte, de újabban rájött, hogy a feliratkozókat sokszor jobban érdeklik a személyes életeseményei, mint ezek a kreatív tartalmak.

Nem kezeli tabuként a magánéletét, pedig introvertált kamaszlányként jellemzte magát. Büszkén mesél közelgő esküvőjéről, családalapítási terveiről, de még azt is elárulta a #filternélkül keretében, hogy mivel keresett pénzt az egyetemi évei alatt Dániában.

Interjú Lukovics Tamarával

Nagyon rövid idő alatt, hatalmas követői bázist építettél ki. Hogyan indult el a videós karriered?

Talán úgy tíz évvel ezelőtt kezdtem el nézni külföldi videósok tartalmait, akkor még nagyon kezdetleges volt ez a műfaj. Rengeteg sminkes videót néztem akkoriban, zavarba ejtően sok időt el tudtam ezzel tölteni. Magyarországon az utóbbi 4-5 évben terjedtek el az ilyen videók és fejlődöttek ki az első hazai YouTube-os tartalomgyártók. Ekkor én nem tartózkodtam itthon, mert Dániában éltem.

Hogyan kerültél oda?

Mindig érdekeltek a Skandináv, Észak-Európai országok. Ráadásul Dániában ingyenes a felsőoktatás, így összeköthettem a kellemest a hasznossal. Itthon is jártam egyetemre, de semmi gyakorlatiasság nem volt a tanmenetben, ezért végül abbahagytam. Kint turizmust és hospitality managementet tanultam, két diplomát szereztem. Az órákat eleinte angolul hallgattam, de később már néhány fakultatív kurzust dánul is felvettem. Egyébként megszereztem a dán felsőfokú nyelvvizsgát, de már sokat kopott a tudásom, mert szinte egyáltalán nem használom.

Az egyetem alatt már videóztál?

Akkor még nem lett volna rá időm. Bár az oktatás ingyenes volt, az étkezésem, ruházkodásom, szórakozásom meg kellett oldanom önerőből, ezért végig dolgoztam. Egy egyetemi városban persze mindenki munkát keres, ezért sosem sikerült megcsípnem egy állást sem. Ki kellett valamit találnom. Sikerült belefognom egy kis magánvállkozásba, műszempillákat építettem. Egy kicsi, csúnyácska üzlethelyiséget szedtem rendbe és pár hónap alatt sikerült ügyesen felfuttatni a dolgot. Végül egy sokkal szebb szalont is tudtam bérelni, ami egyébként a mai napig működik, az egykori munkatársam vette át tőlem. Ebből tudtam magamnak finnanszírozni a külföldi életet. Videózni csak azután kezdtem el, hogy hazaköltöztem két évvel ezelőtt.

Sok sminkes videód van. Jártál ilyen oktatásra vagy autodidakta módon lested el a technikákat?

Először én is videókból inspirálódtam, de később beirakoztam egy sminkiskolába, hogy hivatalos végzettségem is legyen róla. Alapokat szívesen mutatok bárkinek, de azért nem vagyok sminkmester. Az ilyen videókat egyébként nem is a nézettség miatt csinálja az ember, hanem mert kikapcsolja, szórakoztatja. A feliratkozókat sokkal jobban érdeklik a személyes tartalmak. Mindig nagyon kedves hozzászólásokat kapok, ha ilyen témájú videókat osztok meg, ezért az utóbbi időben többször is beavattam a privát szférámba a követőimet

Ez mit jelent pontosan?

Igazából nincsenek titkaim. Elmeséltem a munkanélküliségem történetét, a lakásvásárlásunkat, beszéltem a tetoválásaimról is, de még a lánykérésem részleteibe is beavattam a követőimet. Jövő tavasszal tervezzük megtartani az esküvőnket, amiről szintén készül majd videós tartalom. De több különböző témájú smink- és divatvideóm is van. Szerencsére elég sokan követnek, annak ellenére, hogy alig több mint egy éve kezdtem el a YouTube csatornám. Körülbelül olyan 30 videót töltöttem fel eddig, tehát azt sem lehet mondani, hogy olyan túl gyakran csinálnám őket és ez a titok.

Ha nem a gyakoriság, akkor szerinted mi lehet a titok?

Valamit megláthattak talán bennem, amivel azonosulni tudnak. Sokat foglalkozom magával a közösséggel is. Ha feltöltök egy aktuális videót, akkor utána pár órát mindig a gép előtt töltök. Ilyenkor folyamatosan olvasom a reakciókat és válaszolok is a kérdésekre, ha valakiben felmerül valami a videóval kapcsolatban. Talán még azért is követhetnek sokan, mert szeretnék hiteles maradni és nem vállalalok el mindenféle szponzorációt, amikkel a cégek megtalálnak. Volt olyan, hogy egy randi applikációt akartak volna velem népszerűsíteni, amikor minden közösségi felületemen nyilvánvalóan látszik, hogy tartós párkapcsolatban élek. Én ezt nagyon nagy problémának látom, hogy sok cég nem méri fel, hogy az adott influencer személyiségéhez mennyire illeszkedik egy-egy termék. Kezdőként könnyű beleesni abba a csapdába, hogy jóformán bármit reklámoznak a youtuberek, még akkor is, ha az egyáltalán nem illeszkedik a profiljukhoz.

Meg lehet ebből élni?

Szerintem ma Magyarországon nagyon kevesen vagy talán senki nem tud kizárólag a videózásból megélni. Én is elmondom a legtöbb videómban, hogy azért nem készül több tartalom, mert egyszerűen nincs rá időm. Van egy saját vállalkozásom, mellette PR cégeknek is bedolgozom, illetve szervezem a szponzorációkat, sajtóeseményekre járok. Elég mozgalmas életet élek, a szabadidőmben ezért nem is járok el túlságosan sehova. Sokan nem gondolnák rólam, de valójában otthon ülős típus vagyok. Bulizni annyira nem, de utazni nagyon szeretek, amit a legtöbbször a vőlegényemmel, Ádámmal teszek.

Tényleg nem gondolnám rólad, hogy otthon ülős típus vagy.

Pedig így van. Nagyon szeretek a saját kis fészkemben lenni, a párommal és a macskáinkkal. A hétköznapokban rengeteget kell rohangálnom a városban, ezért nagyon értékelem azokat a pillanatokat, amikor a négyfal között lehetek. Egyébként mindig is visszahúzódó, introvertált típus voltam. Bár gimnazista koromban népszerű lány voltam, leginkább fiúkkal lógtam, a lányok nem igazán bírtak. Elég önérzetes tinilány voltam, hatalmas volt az igazságérzetem, ezért sokszor keveredtem konfliktusokba. Most már sokkal megfontoltabb vagyok, de még mindig nem jellemző rám, hogy én lennék a társaság közepe.

A kamera előtt mégis felszabadultnak tűnsz. Vagy ez csak nekünk tűnik így?

Nagyon sokat dolgozok egy-egy videón, az előkészületekről nem is beszélve. Próbálom a technikai megoldásaimat kimaxolni, de így is előfordul, hogy a macska lever egy lámpát, megtelik a memóriakártya a kamerában vagy éppen akkor történik valami hangzavar az utcán, amikor megy a felvétel. Az utómunkával lehet ezeken kozmetikázni szerencsére.

Mostanában a videóidban sokszor szó esik az esküvőtökről is. Hol tart a dolog?

Már kitűztük az időpontot, jövő tavasszal fogjuk megtartani. Igazán hagyományos környezetben, a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum rusztikus jellegű rendezvénypajtában tartjuk a szertartást és a lagzit is. Nekem rengeteg rokonom van, Ádámnak viszont jóval kevesebb, így próbáltuk egálba hozni a vendéglistát. Nincsenek egyébként elrugaszkodott vágyaink, meg nem is lenne hozzá végtelen költségkeretünk sem. Szeretnénk, ha mindenki jól érezné magát. Rengeteg szervezés áll még előttünk, úgyhogy bár jövő április még messzinek tűnik, be fogjuk tudni osztani az időnket a teendőkkel.

Videó fog készülni belőle?

Eredetileg nem akartam. Voltak, akik még azt is megkérdezték, hogy fogok-e élő bejelentkezést csinálni. Biztos, hogy ilyen nem lesz (nevet). Viszont megkeresett minket egy kreatív videós csapat, akik egy hangulatos összeállítást fognak készíteni az esküvőnkről, amit persze majd megosztok a követőimmel is. Ádám egyébként nagyon utálja a videózást, de az utazós videókból nem tudom kihagyni őt.

És a szüleid?

Nagyon összetartó, szerető családban nevelkedtem. A szüleim mindig mindenben támogattak. Az apukám eleinte szkeptikusan állt a videózáshoz, és néha még mindig szeret viccet csinálni belőle. Az idei első, hivatalos sajtóutam után azonban belátták, hogy jövedelmező lehet ez a dolog számomra. Veronában tölthettem néhány napot, ráadásul egy nagyszerű divateseményen, ahol több újságíróval, vloggerrel és influencerrel is megismerkedhettem.

Egyébként mondták már neked, hogy nagyon hasonlítasz Meghan Markle-re?

Köszönöm, mindig nagyon hízelgő ezt hallani. Igen, hasonlítottak már hozzá korábban mások is. Egyébként én anyukámra ütöttem, szerintem ő még inkább hasonlít rá.

Ez a fiatal lány minden, csak nem átlagos. Dragos Karin exkluzív interjúban mesélt arról, milyen Romániában magyarként felnőni és hogyan lett hazánk egyik legnépszerűbb beauty vloggere.

Leadfotó és fotók: Femcafe / Szilágyi Virág

Oldalak

Szólj hozzá Te is!