#filternélkül – „Érthető, ha valakinek ez sok” – Ismerd meg Alexy Vivit!

Nemcsak a tinédzserek, hanem a felnőttek is rajonganak érte. Alexy Vivi egy tekitélyes méretű szépségosztagot verbuvált magának, mindössze két év alatt. Az újdonsült kismama a babavárással nem int búcsút internetes karrierjének: követői csak még inkább megsokasodtak, amióta már "kettesben" videóznak.

#filternélkül - Interjúsorozat Magyarország legmenőbb influencereivel

Véleményvezérek, akiket százezrek követnek. Divatos ruhák, luxuskozemtikumok, drága éttermek és lélegzetelállító utazások - dolgok, amelyekről a legtöbben csak álmodozunk. Igazán jó influencernek lenni azonban nem olyan könnyű, mint amilyennek elsőre tűnik. Új sorozatunkban hazánk leghíresebb vloggereit, youtubereit és Instagram modelljeit kérdezzük arról, mi a valóság, amit a filterek elrejtenek.

Aki kérdez: Lakatos Melinda

Munkából lett szerelem

Az életünk két módon alakul: megtervezett lépésekkel és a történések sodrása által. A tudatosság és a szerencsés véletlenek Alexy Vivi életében is váltakoztak, de az ő történetében is kitűnik, hogy egyik nincs a másik nélkül. Pénzügyi és marketing tanulmányai miatt előtte is az az út állt, hogy egy újabb csinos, fehér galléros üzleti szakember lesz belőle. Egy kreatív munka azonban felforgatta terveit és rájött, hogy a videózás olyan út lesz számára, ahol ténylegesen ki tud teljesedni, de a szakmai készségeit és képességeit sem kell a háttérbe szorítania.

Már két éve követhetjük nyomon szépségápolással és életmóddal kapcsolatos tartalmait, de a videók egyre inkább róla, mint személyiségről szólnak. Megismerhettük férjét, Lacit, bepillantást nyerhettünk közös életükbe és még azt is elárulták a követőknek, hogy elkezdődött eddigi életük legizgalmasabb életszakasza: szülők lesznek.

Interjú Alexy Vivivel

Gondolom, sokakat foglalkoztat, hogy ez az eredeti vagy csak a felvett vezetékneved?

Valóban nem hétköznapi a nevem, de én ezzel születtem. Két verzió van a családi legendáriumban: az egyik az, hogy görög vagy német eredetű, a másik, hogy az "Y" végződés nemesi származásra utal. A családfánkat nem sikerült görög vérvonalig visszavezetni, de a nevemet sokan megdicsérik, hogy milyen különleges. Én is nagyon szeretem, ezért is tartottam meg az esküvő után a leánykori nevemet is. A férjem egyébként abba is belement, hogy a közös gyerekeink is örököljék a vezetéknevemet, kötőjeles formában. Ez azért nagyon fontos a családunknak, mert nincs fiútestvérem, aki tovább tudná örökíteni a nevünket.

A videóidból viszont nemcsak a nevedet, hanem a személyiségedet is igen jól megismerték a magyar internetezők. Hogyan kerültél be a youtuberek világába?

Volt egy blog, amit egy barátommal szerkesztettem. Éppen kezdett beindulni, ha talán több energiát fektetek bele, ma egy nagyon jól működő dolog lenne. A bejegyzésekben Budapest került a középpontba, a főváros különleges helyszíneit mutattuk be az olvasóknak. Megkeresett minket egy cég, akik élményajándékokat értékesítettek, de nekik videós tartalomra lett volna szükségük. Belevágtunk és nagyon izgalmas dolgokat tudtunk kipróbálni. Ekkor elkezdett bennem érlelődni az érzés, hogy nemcsak a programokat élvezem, hanem magát a videózást is. A tervezéstől a kivitelezésen át az utómunkáig. Két évvel ezelőtt pedig belevágtam egy saját YouTube csatornába.

Hogyan kezdtél neki?

Egy dologban biztos voltam, hogy minőségi tartalmakat szeretnék. Megtanultam kezelni egy vágóprogramot, de már a kezdetekkor is odafigyeltem a világításra, a vizuális megjelenésre, hogy profinak tűnjön a dolog. A megrendelők emiatt előbb is érkeztek, mint a követők, mert mert a videók kivitelezése és háttérmunkája a kezdetektől kezdve minőségi volt. Később jöttem csak rá arra, hogy, a minőség mellett nagyon fontos, hogy egy-egy videóba bele tudjam adni a saját személyiségemet, ami bizony nem tökéletes, ezáltal spontán, nem előre megtervezett szituációkban tudom megmutatni azt, hogy milyen is vagyok valójában. Törekszem arra, hogy szórakoztató tartalmakat gyártsak és a kezdetektől fogva ez különböztette meg a videóimat, hogy lifestyle, beauty, fashion témákba is belecsempésztem a humort.

Egyetem mellett kezdted el te is a videózást?

Nem, én akkoriban már dolgoztam és a munkahelyemet hagytam ott miatta. Nem bántam meg, mert egy hónap után leszerződtetett egy vezető, női online magazin, mint vlogger. Előttem korábban Viszkok Fruzsi dolgozott nekik, ezért úgy éreztem, ennél nagyobb visszaigazolásra nincs szükségem az élettől ahhoz, hogy tudjam, jó utat választottam. Nagy márkák kerestek meg, hogy dolgozzunk együtt, bekerültem a videós-influencer közösségbe, amit előtte csak közvetetten ismertem.

Milyen ez a magyar influencer közösség, amibe bekerültél?

Nagyon szerteágazó, hiszen sokfélék vagyunk. Sokan nem is gondolnák, hogy sok videós introvertált emberek, mert ugyebár ez a videókon keresztül egyáltalán nem tűnik fel, hiszen ez számukra is egy szuper önkifejezési forma így mikor először ismerkedtem meg ezzel a közöséggel engem is meglepett, hogy elsőre nem feltétlen könnyen oldódnak fel egy ismeretlen környezetben. Ha összegeznem kellene, alapvetően összetartó, elfogadó közösség vagyunk, akik nyitottak az újonnan érkező YouTuberekre és támogatják, segítik őket, legalábbis nekem mindig ez volt a tapasztalatom a videósokkal.

Nagyon sokat hangsúlyozzák az internet veszélyeit, mégsem vesszük elég komolyan. Neked mi a véleményed erről, van esetleg személyes élményed?

Ez így van. Erre én is rádöbbentem, pont a videózás kapcsán. Egy követőm hívta fel a figyelmemet arra, hogy néhány videómat végig nézve, kikövetkeztette, hogy hol lakom. Szerencsére nem volt semmilyen ártó szándéka, egyszerűen csak fel akarta hívni a figyelmemet arra, hogy legyek óvatos. A videóimban én is mindig figyelek arra, hogy ne mondjak, ne mutassak olyat, ami esetleg veszélyes lehet a nézőimre nézve.

A férjed hogyan kezeli a nyilvánosságot?

Nagyon megértő és mindenben támogat, de néha neki is sok ez. Érthető, hogy valaki ezt nem tudja kezelni. Ez egy 0-24 órás műszak, egy állandó üzem, ahol nincs hétvégéd vagy ünnepnapod. A férjem, Laci vállalkozó, így nem áll távol tőle ez a fajta hozzáállás, de számára is megdöbbentő, mennyire feladattal és tervezéssel jár a videózás. Néha szokott szerepelni egy-egy videómban, mert nagyon szeretik a követők. Szerencsére ő is egyre felszabadultabb és nyitottabb a kamera előtt, így meg tudják ismerni az ő valódi személyiségét is. Mióta megosztottam a követőimmel, hogy kislányt várunk, azóta talán még több szeretetet és támogatást kapok és ők is velünk együtt izgulják végig ezt a csodálatos 9 hónapot.

Akkor a jövőben kizárólag a videózásból, influencer marketingből szeretnél jövedelemhez jutni?

Azt gondolom, hogy az influencer marketing is olyan, mint bármi más a világon, van egy íve. Most éppen a tetején vagyunk, de azt hiszem, hogy idővel átkerülhetnek a hangsúlyok máshova és emiatt megváltozhat majd ez az egész. Ha engem kérdezel, jobb több lábon állni, ezért is kezdtem bele egy side-projektbe. Kislány korom óta ápiszos szerettem volna lenni, mert rajongok a papír-írószerekért, hamarosan pedig valóra válik az álom, mert elindul a lifestyle termékeket árusító webáruházam, ahol többi között füzeteket, kreatív naplókat és más meglepetéseket lehet majd vásárolni. Segítségemre van egy tervező is, akivel közösen okoskodjuk ki, milyenek legyenek a termékek. Egy biztos, 2019 életem egyik legizgalmasabb éve lesz, hiszen megszületik a kislányom és, ha minden jól alakul, akkor valóra válik a gyerekkori álmom is.

A legtöbben úgy ismerik, mint a magyar plus size szcéna egyik kiemelkedő alakja; magazin alapító, író és stílustanácsadó. Azt csak kevesen tudják róla, hogy milyen családból jön, hogyan viselkedett kislányként és kamaszként és miért nem foglalkoztatta soha az, hogy mit gondolnak róla mások. Kozma Rita sosem bújt a filter mögé, ahogy most sem fog.

Leadfotó és fotók: Femcafe.hu / Szilágyi Virág

Oldalak

Szólj hozzá Te is!