Néhány nappal a 41. születésnapja előtt vesztette életét a popsztár: szerelmi csalódás játszhatott közre tragikus halálában

Falco nevéhez olyan máig közkedvelt slágerek fűződnek, mint a Rock me Amadeus, vagy a Der Komissar – a popsztár óriási népszerűségnek örvendett a nyolcvanas években, ám egy tragikus baleset örökre megváltoztatott mindent.

Túl korán távozott

Falco, eredeti nevén Johann Hölzel 1957. február 19-én látta meg a napvilágot Bécsben: zenei tehetségére már korán fény derült, így negyedik születésnapjára zongorát kapott ajándékba, ötéves korában pedig megállapították, hogy abszolút hallással rendelkezik. Miután dzsessztanszakon végzett a bécsi konzervatóriumban, basszusgitáron kezdett játszani Stefan Weber hard-rock együttesében, a Drahdiwaberlben, hamarosan azonban szólókarrierbe kezdett, a nyolcvanas-kilencvenes években pedig az egyik legnépszerű osztrák énekesként, zeneszerzőként és szövegíróként tartották számon. Kivételes pályafutásának azonban egy szörnyű tragédia vetett véget…

Falco 1980-ban robbant be a köztudatba, s egyből három lemezről szóló szerződést írt alá az egyik kiadóval. Öt évvel később jött az átütő siker, ekkor debütált a Rock me Amadeus című slágere, amelynek alapötlete a klasszikus osztrák zeneszerző, Wolfgang Amadeus Mozart zenéjéhez való visszanyúlás volt, és amelyet az Oscar-díjas Amadeus című film tett világhírűvé.
Kattints a további képekért!

James Dean előtt még fényes karrier állt, ám életét idejekorán elvesztette egy súlyos autóbaleset miatt – a nyomozás során kiderült, hogy nem a színész volt a hibás a baleset során, de napvilágot látott a boncolási jegyzőkönyv is, amely szerint egy konkrét sérülésbe halt bele a tehetséges fiatalember.

Leadfotó: Michael Ochs Archives/Getty Images

Oldalak