Tilos mind: ezt a 6 dolgot senki sem csinálhatja Erzsébet királynő jelenlétében

Nem meglepő módon a szigorú szabályok listája ebben az esetben is igen hosszú, így aki abban a kegyben részesül, hogy találkozhat a királynővel, sok dologra oda kell figyelnie, nehogy felbosszantsa Őfelségét.

Királyi találkozó

Gondolkodtál már azon, hogy vajon mennyi az esély arra, hogy életedben egyszer egy igazi herceggel találkozol? Na és arra, hogy magával II. Erzsébet királynővel? Nos, ahhoz, hogy ez teljesüljön, igazi mázlistának kell lennie az embernek, hiszen egy személyes, privát találkozó az uralkodóval egyenesen lehetetlennek tűnik. Vannak azonban olyanok, akiket efféle megtiszteltetés ér, ám nehogy azt gondold, hogy akik e kegyben részesülnek, könnyű feladat elé néznek, és lazán bájcseveghetnek Erzsébettel. Számos szabályt kell ugyanis betartaniuk, ami az etikettet illeti, ebbe pedig rengeteg olyan dolog is beletartozik, amelyeket tilos csinálni a királynő jelenlétében. Galériánkban mutatjuk, melyek ezek!

Nem szabad megérinteni Ez a szabály még a középkori időkre vezethető vissza, amikor az emberek úgy tartották, hogy a királyokat és királynőket maga Isten nevezte ki az uralkodásra, tehát valamiféleképpen Isten közvetlen leszármazottjainak tekintették őket, így úgy is bántak velük. Egy hivatalos kézfogáson túl a mai napig érvényben van az az íratlan szabály, hogy nem szabad megérinteni Őfelségét – Michelle Obama mégis megtette, amikor 2009-ben találkozott Erzsébettel, a protokollszakértők pedig igencsak érdekesnek vélték ezt a merész lépést.
Kattints a további képekért!

Bács Kati szerint apjával való rossz viszonyának oka az új feleség, Edina volt.

Leadfotó: 123rf

Oldalak