Sztárok

Erőss Zsolt, a legendás hegymászó özvegye 43 évesen is gyönyörű: így néz ki ma a 10 éve elhunyt Hópárduc egykori felesége

Sterczer Hildát az emberek többsége a kiváló magyar film, a Magasságok és mélységek című alkotás kapcsán ismerte meg közelebbről – férje, a legendás hegymászó halála óta 10 év telt el, cikkünkből megtudhatod, hogy él most Erőss Zsolt özvegye.

Sikerült továbblépnie, ám férje emlékét a mai napig őrzi

Az erdélyi születésű Erőss Zsolt 2002. május 25-én első magyarként mászta meg a Föld legmagasabb hegyét, a Csomolungmát. Erősst Magyarország legeredményesebb magashegyi hegymászójaként tartják számon a mai napig, neve pedig a napokban többször is előkerült: egyrészt Suhajda Szilárd tragédiája, másrészt halálának évfordulója kapcsán. Idén volt ugyanis 10 éve annak, hogy Zsolt 45 évesen, május 21 körül életét vesztette a Kancsendzönga megmászása után, amikor is a visszaúton eltűnt. 2013. május 20-án Kiss Péterrel együtt elérte a csúcsot, a feljutás azonban túl sok időt és energiát vett igénybe, így a két hegymászó nem tudott visszaereszkedni a négyes táborba. A csúcs közelében, komoly védőfelszerelés nélkül eltöltött két nap után szinte már biztos volt, hogy a két hegymászó életét vesztette – Kiss Péter holttestét végül május 21-én meg is találták a négyes tábor közelében, Zsolt testére azonban csak 2014 tavaszán leltek rá. Erőss tragikusan végződő mászásából és annak következményeiről Csoma Sándor filmet is csinált: a rendező 2022-ben mutatta be a Magasságok és mélységek című kiváló alkotást, mely Erőss Zsolt felesége, Sterczer Hilda szemszögéből ábrázolja a hegymászó elvesztésének fájdalmát, valamint a reményt adó utat a jövő felé. A főszerepben Pál Emőke látható, Hilda azonban szorosan közreműködött a film elkészítésében, és mint kiderült, 9 évvel férje eltűnése után sikerült is tovább lépnie: tavaly augusztusban újból férjhez ment, 43 évesen pedig még mindig igazán csinos nő. Galériánkban mutatjuk, hogy fest ma!

Erőss Zsolt felesége Sterczer Hilda hegymászó, falmászó, a Hópárduc Alapítvány vezetője, mentora, valamint két 8000 méternél magasabb himalájai csúcs megmászója, tanító, mentálhigiénés szakember és előadó volt egészen Zsolt eltűnéséig. A párnak két gyermeke született, Gerda és Csoma.
Kattints a további képekért!

Suhajda Szilárdot egy egész ország gyászolja, de senki nem él át olyan mély fájdalmat jelenleg, mint a hegymászó családja, köztük édesapja, aki közösségi oldalán búcsúzott fiától.

Leadfotó: Facebook/AllamiElismerestKissPeternekEsErossZsoltnak

Oldalak

Sztárok
Sztárok
Mindenkit sokkolt a hír, hogy Vadon Jani távozik a Rádió 1 műsorából.
Sztárok
Nagyon úgy tűnik, hogy Joe Manganiello nem szomorkodott sokáig Sofia Vergarával való válása után, hiszen a színészre máris rátalált a szerelem egy 33 éves színésznő személyében.
Utazás
December 10-től érvényes a MÁV–Volán-csoport új 2023/2024-es menetrendje, amely számos vonalon érinti a vasúti és a helyközi autóbuszos közlekedést, továbbá a HÉV-eket – közölte közlekedési társaság...